Cova Museu de la Font Major
Cova Museu de la Font Major
Avinguda Catalunya, S/N
43440 - L'Espluga de Francolí
  • 977 871 220
  • forntmajor@covesdelespluga.info

Horaris

De dimarts a diumenge: de 10:30 a 13:30h i de 16 a 18h
Dilluns tancat, només s’atenen les reserves.

Juliol i agost:
Obert cada dia: de 10:30 a 13:30h i de 16 a 19h

Tancat els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre per la tarda, 1 i 6 de gener

Més informació

La Cova de la Font Major és una porta oberta al passat geològic i prehistòric.

El 1994 es va inaugurar un museu -únic en el món- ubicat sota les roques de la cova, actualment emparat en el complex museístic coves de l'Espluga.

La visita esdevé un complet endinsament en la vida i costums de l'humà primitiu, de la formació de la terra, del coneixement de les eines, dels oficis i de l'evolució de l'entorn en què vivim. Hi ha una restitució paleoambiental i un muntatge audiovisual, que inclou fotografies, gràfics i explicacions.

S'ha habilitat un recorregut d'aventura, que endinsa els visitants que ho desitgen per l'interior de galeries, tot remuntant un riu subterrani que en sortir a l'exterior rep el nom de Francolí. A més, escolars, famílies i grups varis poden fer rutes i visites, tallers sobre la prehistòria, entre moltes d'altres activitats.

També hi ha la possibilitat de visitar, en una visita especial coordinada per guies i fent servir equipament adequat, la part més fosca i humida de la cova fins a arribar a la sala del Pou de la Biela, on es troba el primer sifó, infranquejable sense respiració autònoma.