AGENDA
Activa't
Marina Subirats
2018
Dimarts 17 d'abril, 20h
  • Igualada
Ateneu Igualadí

Dimarts de Diàlegs: 'Com gestionem les emocions davant l’actual situació política?'

Amb el títol 'Com gestionem les emocions davant l’actual situació política?', l’espai de debat i reflexió DdD (Dimarts de Diàlegs) hi dedicarà la sessió d’aquest mes d’abril amb la qual torna després d’una aturada d’uns mesos i que servirà per obrir el cinquè any de la iniciativa.

Catalunya viu immersa en un procés polític que els darrers mesos ha generat un grapat d'emocions. DdD vol fugir del debat polític i analitzar el tema des d'una altra perspectiva: posar en comú com s'està vivint la situació des de les emocions i aprendre a gestionar els sentiments que s'han generat, independentment de la posició política de cadascú. Es proposa un debat introspectiu per conèixer quina és la capacitat de resiliència de les societats davant un conflicte polític i com es pot trobar la manera de conviure-hi.

La introducció de l’acte anirà a càrrec de la Doctora en Filosofia i Catedràtica en Sociologia, Marina Subirats. A través d’un diàleg-entrevista amb el coordinador de DdD, Jordi Cuadras, Subirats explicarà com una societat es comporta davant una situació de tensió política com la que viu Catalunya, quines emocions es generen i com poden canalitzar-se.

Després es passarà a escoltar les intervencions de la "Fila 0" amb persones rellevants d’Igualada i l’Anoia que tenen opinions diverses perquè aportin el testimoni de quines emocions estan vivint davant l’actual situació. En aquest sentit, s’ha convidat Xavier Badia (professor i exregidor), Rafael Jorba (periodista), Carme Junyent (lingüista) i Joan Valentí (actor). El públic també podrà intervenir-hi, com en qualsevol sessió de DdD, ja que la seva paraula és fonamental, ja sigui aportant reflexions o preguntes.

Et pot interessar

Exposició 'Visions de dones'
Del 15 de març al 3 d'abril
Tarragona
8 de març Conca d'Òdena
De l'1 de març al 2 d'abril
Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vilanova del Camí, Òdena, La Pobla de Claramunt