AGENDA
Arts
Miquel Solà
2018
Del 30 d'octubre al 23 de novembre
  • Igualada
Biblioteca Central

Exposició 'L'art en els cementiris: Poblenou i Montjuïc'

El fotògraf igualadí Miquel Solà i Rossell presenta una nova exposició coincidint amb la festivitat de Tots Sants, 'L’art en els cementiris: Poblenou i Montjuïc'.

A la mostra s’hi podran veure fotografies de gran format que mostren la bellesa dels grans mausoleus que la burgesia catalana va encarregar a principis del segle XX. Mausoleus que reproduïen l’opulència de les mansions en què aquests prohoms de la burgesia van viure en vida i amb diversos estils com el neogòtic, el modernisme, el noucentisme...

Arquitectes de prestigi com Puig i Cadafalch i Lluís Domènech i Montaner, escultors de la talla de Josep Campeny i Josep Llimona signaven aquestes obres artístiques monumentals que avui han esdevingut un reclam turístic que va més enllà de la festivitat de Tots Sants.

Així, al cementiri de Montjuïc es fan rutes guiades artístiques on els visitants poden conèixer una quarantena de sepulturesd’un alt valor artístic realitzades en el període comprès entre els anys 1888 i 1936. Per la seva banda, el de Poblenou va ser el primer cementiri de la ciutat i la ruta que s’hi pot fer és una evocadora reconstrucció de 100 anys d’història, que comença el 1775 amb la benedicció del nou espai funerari i acaba amb l’Exposició Universal del 1888.

Inauguració: 

Dimarts 30 d'octubre: 19h
Xerrada on Miquel Solà parlarà d’aquest important llegat patrimonial, acompanyat de la música de Brahms, Mozart i Bach, entre d’altres.

Et pot interessar

Exposició ‘Memoràndum dels oblits’ d'Eva Agasa i Roc Blackblock
Del 22 de febrer al 24 de març
Tarragona
Exposició 'Convivència' al Centre Cultural Jujol, Els Pallaressos
De l'1 al 31 de març
Els Pallaresos
Exposició 'Sales gueules' d'Ato
De l'1 al 31 de març
Reus
Marai Bofill
Del 22 de març al 21 d'abril
El Vendrell
Exposició 'Gent gran. Font de saviesa'
Del 28 de març al 20 d'abril
Reus
155 fotos per la llibertat
Del 14 de març al 7 d'abril
Tàrrega
Exposició 'Simbiosi'
De l'1 al 31 de març
Riudoms