AGENDA
Arts
Xilografies. La fusta feta imatge
2018
Del 24 de març al 13 de maig
  • Capellades
Museu Molí Paperer

Exposició 'Xilografies. La fusta feta imatge. L'auca dels oficis del taller dels Abadal, segles XVII-XXI'

L’exposició posa en valor la xilografia catalana, l'art de gravar peces escultòriques de baix relleu en fusta dels períodes barroc i neoclàssic. Les xilografies de la col·lecció Rubiralta i Garriga, realitzades entre els segles XVII i XIX en el taller dels Abadal, constitueixen un arxiu gràfic de la història dels inicis del disseny industrial, la moda, la música, els oficis, els costums, les festivitats i la cultura popular de la societat preindustrial a Catalunya.

L’espai expositiu mostra les xilografies de l’impressor manresà, Lluís Rubiralta i Garriga, impreses el 1956 a escala de les matrius de fusta del segle XVIII, originals de l’auca dels oficis del taller de la família Abadal, llinatge d’impressors i gravadors de Manresa.

L’auca està formada per 48 imatges de 47 oficis com sabater, moliner, cerer, taverner, sastre, espardenyer, fuster, escloper, matalasser, ferrer, aiguader, carnisser o barretaire, entre d’altres. Els oficis s’han agrupat en sis àmbits temàtics: espai urbà; paisatges pre-industrials; cos i vestit; comunicació gràfica; artesania, ofici i disseny; i música, veu i cançó.

També es presenten les xilografies d’altres auques atribuïdes al taller dels Abadal, com les moralitzadores per a l’home i la dona, i la dedicada al carnestoltes, totes tres dels segles XVIII-XIX.

Horari: 

De dilluns a dijous: de 9 a 14h i de 15 a 18h
Divendres, dissabte, diumenge i festius: de 10:30 a 14:30h

Et pot interessar

Tragèdia al call
Diumenge 6 de maig, 10:30h
Tàrrega
Puppets
Del 25 d'abril al 20 de maig
Lleida
Cineastes al seu lloc
Del 29 d'abril al 13 de maig
Lleida
Quan el museu tanca les seves portes - Desig de creure
Dissabte 28 d'abril, 20h
Amposta
Exposició Horacio Elena: De la Platja a Sitges
Del 17 de març a l'1 de maig
Sitges
Del 2 de març al 3 de juny
Sant Feliu de Guíxols
Al mal temps, bona cara
Del 25 de febrer al 6 de maig
Cervera