Fires i festes
,
2016
Del 4 al 5 de juny
En tot el municipi
Cardona

Festa de la Sal de Cardona

Una vintena d'entitats cardonines fan possible la celebració de la Fira
Cardona celebrarà el primer cap de setmana de juny la tradicional Fira Medieval/Festa de la Sal que transporta la vial ducal a l'edat mitjana. Com ja es tradició, la mostra inclourà recreacions històriques, espectacles de música i dansa, visites guiades i teatralitzades pel nucli històric de Cardona i un sopar medieval entre d'altres activitats.
Les novetats que presenta la fira són la instal·lació d'un campament medieval amb més de 70 recreacionistes de diferents ordres militars, oficis i espectacles medievals, que mostraran com es vivia durant l'edat mitjana. També s'hi podrà trobar un espai ubicat al centre històric i dedicat especialment a la sal i a la màgia.

Un grup d'espectacle amb banderes, la Baixada del Senyor i la Minyona i el sopar són els atractius destacats de la Fira
Un dels principals al·licients del certamen serà l'espectacle de banderes que oferirà el Gruppo Storico e Sbandieratori Città di Castiglion Fiorentino. Es tracta d'una formació artística que recrea l'antiga art d'agitar banderes, nascuda a Europa i, particularment a Itàlia, cap al segle XIII. Aquest costum, consistent en fer voleiar banderes per celebrar esdeveniments especials, ha perdurat fins els nostres dies gràcies a grups com el que visitarà la Fira Medieval de Cardona.
La Fira se celebrarà els dies 4 i 5 de juny i manté l'estructura de les passades edicions amb la Baixada del Senyor i la Minyona, des del castell fins el centre històric de la vila, els actes institucionals del Lliurament de la distinció honorífica del Saler d’Or de la vila de Cardona o l'acte de lliurament de la moneda-pagament del Dret d’Aimines a la població de Cardona.
Una vintena d'entitats cardonines faran possible la celebració de la fira, que organitzen l'Ajuntament de Cardona, l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i Medieval Cercós i Fets Històrics. A banda de la participació del teixit associatiu, la mostra comptarà amb les parades medievals dels comerços de Cardona, artesans i oficis d'època. Els visitants també hi trobaran tavernes medievals, concursos, com el Ral·li Fotogràfic Memorial Jaume Porredon, i diversos espais per a la mainada, amb tallers i atraccions infantils.

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1