Marta Carles
,
04/01/2016
Fires i festes

La Fira del Camí Ral, un viatge al passat medieval de Vilanova del Camí

La fira de productes artesans i mostra d’antics oficis té lloc diumenge 10 de gener
XVIII Fira del Camí Ral

Foto: 

cedida
Durant un dia Vilanova del Camí es trasllada en el temps i es converteix en una autèntica vila medieval. La Fira del Camí Ral és una de les fires de més renom al municipi i enguany celebra 18 anys d’història. La Fira, que tindrà lloc el diumenge 10 de gener, es celebra en el marc de Sant Hilari, la Festa Major d'Hivern.

Cada any els carrers més cèntrics de Vilanova del Camí s’engalanen i es vesteixen simulant un poblat medieval per acollir la Fira del Camí Ral, una mostra de productes artesans i antics oficis. Aquesta fira rememora l'antic camí real que unia Barcelona i Saragossa, i que passava pel bell mig del municipi. La Fira ocupa un tram del carrer Major, que és per on passava aquest camí reial, la Plaça de l'Església, el carrer Santa Llúcia i el carrer Onze de Setembre.

Formatges, embotits, llonganisses, pans,… són alguns dels productes gastronòmics artesans dels Països Catalans que es poden veure i comprar en les diferents parades. Així com també productes fets a mà d’arrel medieval. La Fira del Camí Ral es complementa amb una mostra d’arts i oficis on es pot contemplar com es treballava en l’època medieval el ferro o el vidre. També hi tenen cabuda els artesans locals, comerços i entitats del municipi. A la Fira no hi falta una taverna per degustar un bon vi, o un herbolari ple de plantes medicinals. I entre parada i parada, és provable topar amb algun mercader vingut de terres sarraïnes, o amb grups de ministrers acompanyats de goliards, còmics, i malabaristes que fan lloances al bon vi, al bon menjar, i a l’amor, cantant i recitant poemes de terra endins.

Una de les principals atraccions de la Fira són les lluites medievals (a les 11h, 12h i 18h). Un espectacle de combats reals i enfrontaments entre cavallers medievals, on es mostra el tipus d’armament que utilitzaven en aquella època, i les tècniques d’atac i de defensa.

Els més petits de casa també gaudeixen d'aquesta mostra medieval, sobretot a la part dels animals. Poden conèixer de primera mà la forma de viatjar de fa milers d’anys enrere a llom dels animals de càrrega com els ases i els burrets. Tampoc hi falten els espectacle de falconeria (a les 13h i 16.30h) que rememorem aquesta antiga forma de caça utilitzada des de temps immemorials.

Altres activitats
En el marc de la Fira del Camí Ral i dins el programa festiu de la Festa Major d'Hivern, dissabte dia 9 de gener, a dos quarts d’onze del vespre, tindrà lloc l'espectacle de The Sey Sisters, un dels conjunts amb més projecció del Gòspel actual. El concert es farà a Can Papasseit i l’entrada, que es pot comprar de manera anticipada, costa 5 €.

El mateix diumenge 10 de gener, tindrà lloc la Pujada als Dipòsits que sortirà de la plaça Extremadura a les 10h. La cursa es pot córrer també de manera no competitiva i en aquest cas, la sortida es farà a les 9:20 h. A les vuit dle matí sortiran els excursionistes de la Colla que aprofitaran per canviar la senyera del Pujol de la Guàrdia i que es trobaran amb els atletes als Dipòsits on compartiran la tradicional botifarrada.

Més informació: 

Per a més informació, podeu consultar l'agenda.

També et pot interessar