Albert Compte Riba
,
05/09/2017
Música

Milton Salazar: “Som com la pluja i el sol, però no hem de viure en els extrems, ni per massa, ni per massa poc”

A les portes del primer EP el músic anoienc estrena el seu primer single 'Like rain and sun'
Milton Salazar

Foto: 

Albert Compte Riba
Del metal core a l'indie folk. Milton Salazar (Cochabamba, 1996), jove bolivià afincat a Capellades, ha passat de la seva etapa amb 'Between humans and beasts' a trobar un so propi, més profund, íntim, pausat amb el qual ha compost 'Like rain and sun', una mostra del que serà el primer seu EP. En el projecte l'acompanyen l'Àlex Almirall -piano i saxo-, Andreu Dalmau -baix-, Pol Mitjans -bateria-, Cels Burgès i Carles Guilera -guitarra elèctrica-.
“Vull que l'EP el rebi algú que ja l'està esperant”

- Per què t'has decantat per aquest estil musical?
He escollit l'indie folk per les influències.

- Per exemple?
Ben Howard, City and Colour, Ed Sheeran, James Bay, Damien Rice... Serien els principals. És la música que més escolto i m'agrada.

- D'aquí que cantis en anglès?
Sí. De petit he escoltat sempre música en anglès, també. Però tinc originals i covers en català que ja han sonat en algun directe. La idea és treure-les més endavant. Un altre element és perquè em puguin entendre més enllà dels llocs on es parla català o espanyol.

- De fet, tens publicades moltes covers al teu canal de youtube. Per què?
Són un exercici amb el qual tantejar el terreny. D'una banda, amb cada tema assimilo nous recursos, hi afegeixo elements compositius, aprenc recursos en la creació audiovisual i de l'altra, obrir-me al públic, anar-lo a buscar.  Vull que l'EP el rebi algú que ja l'està esperant.

- En quina fase està?
Tres temes ja els tenia compostos des de fa dies i els altres dos són recents. El tenim ja gairebé gravat. Hem pogut fer el treball d'estudi durant l'estiu i combinar-nos-ho amb les carreres.

- Amb qui comptes per tirar endavant el teu projecte?
M'acompanyen l'Àlex Almirall al piano i el saxo, l'Andreu Dalmau al baix, a la bateria hi ha el Pol Mitjans i les guitarres elèctriques les toquen el Cels Burgès i el Carles Guilera. Tots ells molt bons.

- D'on neix 'Like rain and sun'?
Parla de la indecisió que tenim quan diem voler una cosa quan realment en volem una altra. He buscat parlar dels contraris, de la dualitat. Les persones tenim dues personalitats o parts i allò més important és el balanç, el què en podríem dir equilibri. Som com la pluja i el sol, però no hem de viure en els extrems, ni per massa, ni per massa poc.

- Com ha estat el pas de Between human and beasts a Milton Salazar?
Escolto des de metal core fins a Bon Iver. Sí que amb el projecte anterior m'identificava o buscava crear parts més melòdiques, sense tants crits. Des de petit he tocat a casa un estil musical més tranquil. Aquest espai no l'he deixat mai i ha estat la llavor del projecte. Un any després de prendre-me'l seriosament em va arribar el premi del Certamen de Música Jove d'Igualada i va significar un impuls.

- Quines diferències hi trobes entre els dos projectes?
A 'Between human and beasts', on érem cinc membres que ens repartíem les tasques entre les xarxes, parlar amb l'estudi, buscar concerts, dividíem les despeses i altres. Ara, amb el projecte propi m'he trobat amb que si no fas res, ningú ho farà per tu. És el triple de feina i a tots els nivells, les coses són més complicades, però a la vegada és també gratificant. A més, tant l'Àlex com l'Andreu, el Pol, el Cels i el Carles m'han ajudat molt.

També et pot interessar