Surtdecasa Ebre
,
10/08/2017
Entorn

Els 5 indrets per veure la pluja d'estels a les Terres de l'Ebre

El dissabte dia 12, l'Observatori de l’Ebre us proposa descobrir tots els detalls i explicar-vos aquest fenomen

Foto: 

casualeye / pixabay
Pluja d'estels
Com cada any, amb Sant Llorenç arriba una de les pluges d'estels més esperades i mediàtiques de l'any. El fenomen estel·lar, anomenat popularment com Llàgrimes de Sant Llorenç, es podrà veure enguany d'un lloc privilegiat. L’Observatori de l’Ebre us proposa descobrir tots aquests detalls i explicar-vos aquest fenomen al detall amb explicacions gràfiques. En aquesta sessió, es realitzarà una observació dels Perseids i un taller fotogràfic. Si teniu una càmera rèflex, un gran angular, un trípode i un temporitzador, els podeu portar per uniu-vos a la caça d'un Perseid. Els dies que segueixen també seran bons per buscar un lloc fosc del territori i parar-se a mirar el cel. Us volem donar algunes idees per gaudir de la pluja d'estels.

1. A la platja i a cel obert
Sense dubte, un dels millors llocs per gaudir de la pluja d'estels és la platja i les Terres de l'Ebre en tenen de molt especials i amb poca contaminació lumínica. Les del Delta, com la platja de la Marquesa o la dels Eucaliptus, poden ser racons molt màgics, tot i que si voleu que sigui una vetllada més social podeu acudir a les platges urbanes d'alguns municipis com l'Ametlla de Mar, L'Ampolla, La Ràpita i les Cases d'Alcanar. 

2. Al Castell Nou de Flix amb un expert
Amb motiu d'una de les millors nits per observar la pluja d'estels, hi ha pobles que han organitzat vetllades especials. És el cas de Flix, que proposa viure-la diferent, observant el fenomen des del Castell Nou de Flix, acompanyat d'una copa de vi i de les explicacions astronòmiques a càrrec de Sarai Sarroca. (+info)

3. A Mig Camí, estrelles al cel i a la terra
Sabeu que a l'Ermita de mig camí de Tortosa hi ha fòssils diminuts en forma d'estrelles? Doncs què millor que veure les Llàgrimes de Sant Llorenç des d'un lloc on hi ha estels també terrestres. Aquesta ermita, on hi ha un restaurant per sopar, està situada a uns 5 km de Tortosa per la carretera de la Simpàtica o del coll de l'Alba, a mig camí entre la carretera i la ciutat. Al seu voltant hi ha una gran esplanada des d'on es domina visualment la ciutat i els voltants, fins al Port.

4. El poble Vell de Corbera d'Ebre i els estels apagats
Un lloc trascendental i trascendent per passar aquesta nit. No hi ha llums i es respira un silenci que, de vegades, pot ser esfereïdor. Des del Poble Vell de Corbera d'Ebre es poden observar els estels d'una manera nítida i amb una càrrega simbòlica sense precedents.  

5. Pobles que són miradors privilegiats
Els pobles més petits són els millors per observar la pluja d'estels amb poca contaminació lumínica. El Mas de Barberans, conegut com l'altaret del Montsià, és un bon lloc per observar aquesta pluja d'estels. Si encara es vol accedir a un espai natural més fosc i verge, ens podem endinsar al barranc de la Vall, entre el Mas de Barberans i Roquetes, deixant enrere els camps conreats d’oliveres per donar pas a boscos de pi i alzina. A poc a poc, el barranc s’encaixa, apareixen imponents parets de roca i el paisatge es torna d'alta muntanya.

  

També et pot interessar