Vins del Celler Bàrbara Forés
Celler Bàrbara Forés
C/ Santa Anna, 28
43780 - Gandesa
  • 977 420 160
  • 620 130 814
  • info@cellerbarbarafores.com
La complicitat necessària entre generacions
Compromeses, amb la terra, que habitem

Amb el nom Bàrbara Forés, el matrimoni Carmen Ferrer i Manuel Sanmartín ha volgut retre homenatge a la rebesàvia Bàrbara Forés nascuda a Gandesa el dia 7 de febrer de 1828. 

Bàrbara Forés, filla d’un marxant de vins (Rafael Forés) i d’una propietària agrària (Maria Figueras), era una persona de gran caràcter i va influir de forma decisiva en el seu fill Rafael. Així Rafael Ferrer Forés, farmacèutic i viticultor il·lustrat, va fer construir el celler de la casa pairal on a la darreria del segle XIX començà embotellar vi. 

Bàrbara Forés significa, doncs, el respecte i la tradició en l’elaboració dels vins, transmesos de generació en generació durant més de cent anys a casa nostra. 

Vinyes

Als anys 90 Carmen i Manolo prenen les regnes del celler i aposten per un canvi de paradigma convertint-se en pioners en la elaboració de vins a la Terra Alta , amb la garnatxa blanca com a eix vertabror i començant un canvi en la manera d’entendre el vi al territori. 

L’any 2014, s’incorpora al celler familiar Pili Sanmartín Ferrer, sisena generació des de la Bàrbara Forés. Una nova mirada que estableix diàlegs entre el vi, la cultura, les arts, el paisatge i tot allò relacionat amb la quotidianitat. 

Amb el pas del temps hem aprés a valorar les potencialitats del territori, la dignitat del treball del camp i la importància del paisatge en el nostre dia a dia. Compromeses amb els ulls tancats amb la terra que habitem.

Horaris

De dilluns a dissabte: de 10 a 13h i de 16 a 19h
*Diumenges a consultar.

Entrada

- Tast exprés | Tast de 2 vins a peu de celler: 4€
- Visita al celler i tast de 2 vins (60 minuts): 7€
- Visita al celler i tast de 4 vins (75 minuts): 11€
- Visita a les vinyes, al celler i tast de 3 vins (2 hores): 15€

Més informació

Actualment cultivem 30 hectàrees de vinya, repartides pel terme municipal de Gandesa, que es complementen amb petites parcel·les d’oliveres, ametllers i taques de bosc.

L’estructura de la propietat agrària de la Terra Alta està molt fragmentada i sol caracteritzar-se per la dispersió de les finques per les diferents partides del terme. Això ens dona una gran diversitat de cultius, a més de zones boscoses i de garriga repartides per tot el territori. Aquest mosaic agrari, típicament mediterrani, conforma el bell paisatge humanitzat de secà, que tant de plaer ens dona, a la vegada que afavoreix la biodiversitat, que és essencial per a la vida dels ecosistemes.