Cuina de casa, riu amunt

El Molí de Xim, a Miravet
Surtdecasa Ebre
,
05/11/2010
Menjar i beure

Segur que tot neorrural –urbanita cremat de la ciutat que decideix immigrar al món rural– mataria per instal·lar-se aquí. Gent tranquil·la, un paisatge increïble, una mica de ventet - que no arriba a molestar -, bon vi i bona cuina. Es tracta de Miravet, aquell poble de la Ribera d’Ebre que s’arrima al riu sense mica de temor. Si coincideix que visites el poble a l’hora de dinar, no dubtis en deixar-te caure pel Molí de Xim.

 

És un restaurant casolà, on et tracten de tu a tu, amb amabilitat, però sense escarafalls. Quan la Cinta Artigues, la mestressa, t’agafa confiança et parlarà com si fossis el seu fill o la veïna… “Abans es menjava molt bé, però ara només volen amanides i bistecs a la planxa”, diu com si parlés per a ella mateixa. No hi ha dubte que la carta del restaurant respon a la filosofia d’aquesta dona: No s’ha de perdre la cuina de sempre. Els plats que més triomfen són els peus de porc, els cargols i el bacallà. Si t’apropes un dia de cada dia, tens un menú a 11 euros completet, amb sis plats a escollir de primer, i sis més de segon. I ¡oco! perquè hi ha una cosa que la Cinta no vol deixar passar per alt: “Tots els postres els fem naltres”: crema catalana, pastís de taronja amb ametlles, mousse de yogurt, pastís tatin...

 

Aquests són bons postres per a un àpat a Miravet, però si vols posar-hi la cirereta al pastís, no dubtis en fer la "Ruta de les tres C: Castell, Coves i Cellers". Després, si has pujat per Pinell de Brai o baixat per Móra d’Ebre no hauràs creuat el riu pel pas de la barca. Fes-ho. No et perdis aquesta experiència. Però compte perquè entre 13.00 i 15.00 hores està tancada i quan comença a fer-se fosc també. No t’hagis d’arromangar els pantalons per creuar l’Ebre!

 

Molí de Xim

C/ Verge de Gràcia, 29
43747 Miravet
977 407 758

A

També et pot interessar