Tortosa, Capital de la Cultura Catalana 2021

Opinió
,
dilluns, 7 maig, 2018
"Sabem que abans d’arribar al 2021 haurem d’abordar nous reptes com seran les ja anunciades ampliacions del Museu i del Teatre Auditori Felip Pedrell, dos dels equipaments culturals de referència de la ciutat"

Tortosa ha estat designada Capital de la Cultura Catalana per a l’any 2021, un anunci que ens ompli de satisfacció ja que ens permetrà, durant tot un any, poder difondre per tot el país el nostre patrimoni i riquesa cultural. Sempre he pensat que la cultura és l’ànima de Tortosa: comptem amb un teixit cultural amplíssim que abraça moltes disciplines, des de la cultura i folklore popular fins al teatre, passant per la música o l’art. I tot això es marida amb un patrimoni cultural, lingüístic i històric immillorable, que volem mostrar al món i posar-lo a disposició de tothom.

Voldria agrair i reconèixer l’organització de la Capital de la Cultura Catalana una entitat independent de la societat civil que es va crear l’any 1998 i que s’adreça a tot el domini lingüístic i cultural català, i que amb la seva tasca contribueix a ampliar la difusió, l’ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementant la cohesió cultural dels territoris de parla i cultura catalanes. Aquesta designació l’hem aconseguit gràcies al suport de les entitats de la ciutat que us heu abocat a la fita quan us ho vam explicar, i també amb el consens de tots els grups municipals del consistori. Sabem que abans d’arribar al 2021 haurem d’abordar nous reptes com seran les ja anunciades ampliacions del Museu i del Teatre Auditori Felip Pedrell, dos dels equipaments culturals de referència de la ciutat. A totes i a tots us vull donar les gràcies alhora que ja us demano que ens ajudeu a aconseguir que aquesta capitalitat sigui un èxit. A partir d’ara tenim tres anys amb molta feina per fer per elaborar i dissenyar entre tots i totes un programa d’activitats que permeti ensenyar a la resta del país què hem estat, què som i què serem. Ho farem treballant amb xarxa amb la col·laboració de tothom perquè només així podrem bastir una proposta que ens permetrà portar Tortosa arreu dels Països Catalans, fent que la cultura arribi a tots els barris i tots els pobles, i que tothom se’n senti protagonista. Fem junts que el batec cultural de Tortosa soni ben fort!

Meritxell Roigé i Pedrola
Alcaldessa de Tortosa