Jordi Blesa
,
09/07/2015
Espectacles

Els imprescindibles de la Fira de Circ al Carrer

Els espectacles que no us podeu deixar perdre de la vintena edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal

Foto: 

Cedida
Companyia Circ Pistolet
Un any més arriba a la Bisbal d'Empordà la Fira de Circ al Carrer, un dels festivals de circ i arts escèniques de carrer més consolidats del nostre país. Aquest any la fira arribarà a la seva vintena edició i ho celebrarà amb una edició més fresca, amb més espectacles i sobretot amb més innovació. Seran tres dies d'activitat amb la participació de 40 companyies circenses i 60 espectacles. Una fira que aposta per les companyies catalanes, que ocupen aproximadament el 50% de la programació, però que no vol deixar de mirar cap enfora, amb un 15€ de companyies de l'Estat Espanyol i un 35% de companyies provinents d'altres països.
Com cada any trobarem alguns espectacles de pagament, imprescindibles per la supervivència de la fira i un munt d'espectacles de carrer i itinerants, a més de tallers i actuacions musicals. També hi haurà un nou espai, l'Espai Fira, amb actuacions durant tot el cap de setmana. La selecció dels espectacles de circ que fan des de l'organització és excepcional i aconsegueixen cobrir totes les disciplines circenses. Però com que 60 espectacles en tres dies són molts, des del Surtdecasa us hem seleccionat els espectacles imprescindibles.
 
 
'L’Odeur de la Sciure' de Le P’tit Bras (Francia-Bélgica)
Aquesta companyia d'acrobàcia aèria ja ha estat present en altres edicions de la fira i aquest any ens porten l'espectacle inaugural. Amb una ambientació inspirada en el circ més clàssic de finals del s.XIX i principis del XX, ens trobarem una espectacular estructura circular on els cinc acròbates de la companyia ens oferiran un espectacle aeri amb dos quadres coreans i dos trapezis volants.
Quan: Divendres 17 a les 22:30h
On: Plaça del Castell
 
 

'Violeta' de Col·lectiu La Persiana (Catalunya)
Música en directe i acrobàcia són els dos ingredients d'aquest espectacle guanyador del Premi al millor espectacle de carrer i del Premi a millor música original en els V Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya. En aquest espectacle l'habilitat de set acròbates del Col·lectiu La Persina s'uneix a la música dels cinc músics de Venancio y los Jovenes de Antaño per acabar realitzant un innovador espectacle de concert-cabaret que no us podeu deixar perdre.
Quan: Diumenge 19 a les 23h
On: Plaça del Castell
Per saber-ne més: http://lapersianacirc.com/
 
 
'Abandónate Mucho' de Las XL (Catalunya)
És un espectacle cabaretesc de música i teatre on les dues components de Las XL reflexionen al voltant d'un tema universal, l'amor romàntic. Ho fan des de les diferents vessants i personalitats de les actrius, un conjunt de parts que conformen el seu tot. No us perdeu aquesta reflexió i desmitificació de l'amor en un espectacle humorístic, però també realista i en alguns moments fins i tot incomode.
Quan: Divendres 17 a les 00:30h
On: Espai Fira
 
 

'In total Control' de Afro Jungale Jeegs (Kènia)
Un espectacle ple d'energia provinent directament de Nairobi, els seus sis components no paren ni un segon amb les seves acrobàcies al ritme de la música africana. Un espectacle de gran creativitat i d'una tècnica impecable que s'emmarca dins de la gira solidària de la companyia Afro Jungale Jeegs. Tots els beneficis d'aquesta gira van destinats a crear una escola de circ pels joves de Jericho, un dels barris més pobres i conflictius de la seva ciutat natal. Un espectacles solidari i trepidant que us deixarà amb la boca oberta.
Quan: Dissabte 18 a les 19h i a les 20:30h
On: Plaça Major
 
 
'Tut-turutut... La Princesa!' de Cia La Bleda (Catalunya)
Està clar que el circ perdria una part important del seu encantant sense els pallassos, uns personatges emblemàtics i surrealistes que no només diverteixen a la mainada. En aquest espectacle la pallassa Bleda s'ha convertit en princesa, però per mala sort algú li ha robat el seu tresor. Farà el que calgui per recuperar-lo, ella no necessita cap príncep, tan sols el seu valor i la seva fortalesa!! Un espectacle per tota la família, ple de valors positius i sobretot, de diversió.
Quan: Divendres 18 a les 11h
On: Passeig C (en el Passeig Marimon Asprer)
Per saber-ne més: http://www.lableda.net/
 
 

'Incert' de Circ Pistolet (Catalunya)
Aquest espectacle del Circ Pistolet ha estat el guanyador del Gran Premi BBVA al Millor Espectacle dels V Premis Zirkòlika de Circ de Catalunya. Un espectacle innovador que ens parla de les relacions entre els individus i la recerca de la identitat col·lectiva. L'evolució i el canvi de les relacions humanes a través d'un espectacle divertit i entretingut que uneix diferents disciplines del circ com el contorsionisme, el cèrcol aeri i els malabars. No us perdeu l'oportunitat de veure un dels espectacles més interessants que trobareu a la fira d'aquest any.
Quan: Dissabte 18 a les 23h
On: Plaça del Castell

També et pot interessar