Paula Pairó
,
03/08/2017
Fires i festes

6 raons que fan imperdible la Festa Major de Vilamacolum

Una festa amb tots els components per encapçalar el rànking de les millors de l'Empordà

Foto: 

© Edu Bayer i Marc Serena Microcatalunya.cat
Una festa que no li falta res
Amb poc més de 300 habitants, el poble de Vilamacolum no té res a envejar a les grans ciutats pel que fa a l'organització de festes. Cada primer cap de setmana d'agost, aquest municipi de l'Alt Empordà celebra la festa major d'una manera molt especial, i és considerada com una cita marcada en vermell per a tots aquells festaires devoradors de festes majors. Si amb aquestes paraules no n'estàs convençut, estigues atent perquè Surtdecasa Empordà hem preparat les claus perquè no et perdis la que pot ser una de les millors nits de l'estiu.
Enguany se celebrarà durant els dies 4, 5 i 6 d'agost, i el dia fort, sense dubte, serà la nit del dissabte dia 5. Serà llavors quan el poble prendrà una altra dimensió i aconseguirà omplir-se com cap altre dia de l'any. Centenars de persones s'acosten a Vilamacolum any rere any per gaudir de la festa que preparen la Comissió de Festes del poble. Així que, atents perquè presentem els sis motius que faran que aquest dissabte, quan toquin les dotze campanades de mitjanit, agafis el cotxe direcció Vilamacolum.
 
1. La música: versionant totes les èpoques i estils
Els grups que acompanyen cada any a les festes del municipi es caracteritzen, precisament, per fer versions. És per això que serà molt fàcil que durant la nit us retrobeu amb una cançó gairebé oblidada o una de les que sonen amb més insistència aquest estiu. L'any passat 7drock i la Mitjanit, aquest any l'Orquestra Maribel i, altra vegada, la Mitjanit, seran els encarregats d'apropar-vos la rumba, el pop, el rock català i els clàssics de totes les generacions.
© Edu Bayer i Marc Serena (microcatalunya.cat)
2. Preus populars per totes les butxaques
Les festes majors, generalment, no es caracteritzen per generar una gran despesa als qui acostumen a freqüentar-les. Vilamacolum no és menys i, seguint la línia de resta de festes populars, l'accés als concerts és totalment gratuït i qualsevol tipus de refresc o combinat oscil·la entre els 2 i els 6 euros. 
 
3. Una nit de retrobaments
Com que aquesta festa ja fa anys que figura a les agendes dels empordanesos, fa que també sigui una nit de retrobaments. Tant si veniu sols, com si veniu en grup, Vilamacolum és un punt de trobada per aquells vells amics de la infantesa, aquells de recent incorporació a les vostres amistats o per fer noves amistats amb aquells qui encara queden per conèixer.
 
4. Veure sortir el sol
Així és, si sou dels valents que aguanteu fins que us treguin de la pista, la festa major de Vilamacolum és la vostra oportunitat per donar-ho tot fins que surti el sol. Amb una programació musical que comença a les 12 de la nit i una alternança cada dues hores dels dos grups contractats, la festa s'allarga fins ben bé el matí del diumenge.
 
5. A la fresca!
Quan el sol ja comenci a sortir hi haurà una sorpresa que us deixarà xops. Encara que hàgiu ballat tant que ja no us quedin energies, quan la nit es va acabant, a la plaça de Vilamacolum passa una cosa mai vista: cau aigua del cel, i no una qualsevol. Els organitzadors col·loquen cada any un aspersor al capdamunt del fanal central que s'engega per refrescar a tots els assistents quan la nit ja està avançada.
© Edu Bayer i Marc Serena (microcatalunya.cat)
6. Passar gana no és una opció
Ja fa anys que els qui s'acosten a aquest municipi per la festa major en surten amb la panxa plena. Bé, tots no. Només els qui després de ballar, cantar a plena veu i remullar-se sota el fanal aguanten a peu dret davant de la barra pel llançament de dònuts voladors. No tots aconsegueixen el preuat premi d'omplir l'estómac amb un deliciós dònut. Així que, atents, perquè quan el sol ja hagi sortit serà el torn de posar fi a la festa amb aquesta pràctica tan agraïda.

Més informació: 

Del 4 al 6 d'agost
Consulta el programa a l'agenda