Foto: 

cedida

Cinc propostes per un cap de setmana gastronòmic

Aquest cap de setmana entaula't a l'Empordà
Jordi Blesa
,
06/05/2015
Menjar i beure
L'Empordà sempre ha estat un lloc ideal per entaular-se i fer un bon àpat. Ho sabem nosaltres i cada cop ho sap més gent de fora. És un fet que la nostra gastronomia és un patrimoni que cal conservar per la seva gran qualitat. Si a això hi sumem els bons restaurants que tenim en el territori i el turisme que ens visita regularment, el resultat serà un grapat de bones campanyes gastronòmiques. Durant tot l'any podem visitar els nostres restaurants per provar els millors productes de temporada elaborats amb les millors receptes, des de les tradicionals a les més modernes.

Avui destaquem algunes de les campanyes gastronòmiques del Baix Empordà, perquè aquest cap de setmana no us calgui passar pel supermercat.

 

  • imatge de control 1per1

El Peix de Roca de Begur

La Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur ja ha arribat a la seva disetena edició. Amb un ampli ventall de preus, els restaurants de la població ofereixen plats i menús especials on el peix de roca és el producte estrella. A banda, també s'han programat activitats pels caps de setmana

com tastets, presentacions i la també ja tradicionals Fira del Mar, que aquest any es celebrarà el 23 de maig.

 

El Menú de la Gamba de Palamós, Calonge i Sant Antoni

No ens enganyem, la gamba és un dels productes més apreciats de l'Empordà per un bon motiu. Des del port de Palamós ens porten aquests petits tresors de la Mediterrània. Un producte que ben elaborat ens farà, com es diu habitualment, “menjar-nos la gamba, xuclar el cap i llepar-nos els dits”. Aquest cap de setmana arriba una de les campanyes gastronòmiques més conegudes als restaurants de Palamós, Calonge i Sant Antoni, el Menú de la Gamba. Amb dos menús tancats de 36€ i 20€, que inclouen també torrades amb anxoves, un altre dels productes més valorats de la nostra costa.

  • imatge de control 1per1

 

La Cuina de l'arròs de Pals

Un dels productes que sempre tenim al rebost és l'arròs, ja sigui per els dies de cada dia o per els dinars familiars dels diumenges o de les Festes Majors. Un producte que es pot elaborar de mil i una forma diferent, i del qual, molts de nosaltres no ens cansarem mai. La Campanya Gastronòmica de la Cuina de l'arròs de Pals està ben consolidada a l'Empordà, amb vint-i-dues edicions consecutives. Els restaurants que participen a la campanya ens oferiran fins a finals de maig els menús que han elaborat per l'ocasió. També cal destacar que paral·lelament hi han varies activitats com rutes temàtiques i cursos de cuina impartits pels propis xefs dels restaurants de Pals.

 

El Peix Blau Ganxó de Sant Feliu de Guíxols

Per aquesta quarta proposta gastronòmica encara ens haurem d'esperar uns quants dies, la Campanya del Peix Blau Ganxó començarà a Sant Feliu de Guíxols el dissabte 16 de maig i s'allargarà fins el 14 de juny. Durant aquest mes els restaurants de Sant Feliu oferiran els menús elaborats especialment. És una campanya que vol donar a conèixer les diferents espècies de peix blau que es pesques al nostre mar, però que també vol posar en valor el patrimoni i la tradició pesquera i sobretot la tasca que durant segles han dut a terme els pescadors ganxons. Ja sabeu, ben aviat podrem degustar anxoves, sardines, sonsos, verats, bisos, sorells i bonítols.

 

De nit + que tapes a Palamós

Al igual que el Menú de la Gamba, aquesta proposta es porta a terme als restaurants de Palamós. Tot i això és una campanya diferent a la resta que hem vist, ja que en el De nit + que tapes no es tracta de posar en valor un dels productes estrella de la població. Els restaurants de la població ens ofereixen una petita carta amb nou plats, nou mitges racions. Nosaltres podem escollir tres d'aquests nou platets, a més s'inclouen les postres i una copa de vi o cava. Tot plegat a un curiós preu de 20 + 1 €. Aquest 1€ es destinarà a la Fundació Josep Carreras Contra la Leucèmia. Així doncs, una proposta solidaria i deliciosa on podrem degustar tres dels millors plats de cada restaurant.

A

També et pot interessar