Foto: 

Cedida
Diverses varietats d'arròs que es poden arribar a cultivar.

Gust i tradició a la Mostra Divulgativa de l’Arròs de Pals

Durant el cap de setmana del 9 i 10 de juny el poble prepara tallers, espais degustació, conferències i un espai infantil
Paula Pairó
,
05/06/2018
Menjar i beure
L’arròs és per la població de Pals el que són les gambes per Palamós i la ceba per Figueres: origen, tradició, cultura i bon gust. El pròxim 9 i 10 de juny, el municipi baixempordanès celebra, per segon any, la Mostra Divulgativa de l’Arròs de Pals, un producte que gràcies als mèrits de la seva qualitat, forma part de la marca de garantia Productes de l’Empordà. Voleu saber més coses del gust d’aquest arròs, dels plats típics on el podem trobar o dels beneficis de menjar-ne? Aquest cap de setmana teniu una oportunitat a Pals, on trobareu espais de degustació, concursos, conferències i, fins i tot, un espai infantil on la mainada pugui aprendre i divertir-se.

Dissabte, 9 de juny

Durant el primer dia de la Mostra, el públic que s’acosti i visiti el municipi podrà gaudir de l’Espai Arròs i les activitats que s’hi organitzaran. Entre elles destaquen la demostració de cuina en directe de 16 restaurants que participen de la campanya  gastronòmica Pals i la cuina de l’arròs (a les 11.15h); una xerrada sobre l’arròs com a postre (a les 12.30h); una conferència sobre el tipus d’arròs i el tipus de cocció (a les 16.00h); i la descoberta del primer sake català fet a partir d’arròs del Delta (18.45h), entre d’altres.

Són nombroses les oportunitats que hi haurà per degustar el producte estrella i les seves propostes gastronòmiques a l’Aula de Tast. Aperitius d’arròs, diverses varietats d’arrossos cultivats a Pals o dos arrossos i dues coccions són les propostes pel dissabte. A banda d’aquestes activitats, els visitants podran optar per fer una visita amb trenet al Xiulet de Pals o fer una visita als arrossars amb segway entre d’altres. A la nit també hi haurà un concert –dins del festival Ítaca– a càrrec de Blaumut.

També hi haurà un Espai Infantil perquè els petits de la casa aprenguin i es diverteixin durant la jornada. Jocs gegants amb fusta, taller d’escuma d’arròs o les manualitats amb arròs són algunes de les propostes del dia.

Diumenge, 10 de juny

Durant el diumenge, a  l’Espai Arròs es farà un concurs popular d’arròs (a les 10.30h) i la sessió de cuina en directe de quatre restaurants que elaboraran simultàniament la seva versió de l’arròs (a les 16.30h). L’Aula de Tast també prepararà activitats diverses durant el dia, com són la xerrada sobre maridatge de vins amb diversos arrossos (a les 12.45h) i una exhibició de com preparen els arrossos al Restaurant Vicus (a les 17h).

També els nens tindran l’oportunitat d’aprendre a fer sushi vegetal amb flors i fruites i, a més a més, diverses manualitats amb l’arròs com a protagonista. També es repetirà de nou la sortida amb segway pels arrossars de Pals i es programarà una visita guiada per la zona medieval de Pals i un reconeixement panoràmic de l’Empordanet.

Aquest any, per causes meteorològiques, la plantada tradicional de l’arròs –que arriba a la XXI edició– se celebrarà el 23 de juny al matí. Aquesta es farà al Mas Carles de Pals i els participants podran gaudir d’un esmorzar de pagès.

Més informació: 

II Mostra Divulgativa de l'Arròs de Pals

Del 9 al 10 de juny

Tota la programació a la web

A