Activa't
,
2016
Del 12 al 26 de febrer
Diferents espais
Girona

4a Setmana dels Rahola

Ja fa set anys que els Premis Carles Rahola de Comunicació Local –creats i organitzats per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya– premien i fomenten la creativitat informativa en l’àmbit local. I ja en fa quatre que, amb la voluntat de potenciar els guardons i obrir-los més a la societat, va néixer la Setmana dels Rahola. En aquesta quarta edició, la Setmana dels Rahola torna a créixer tant en nombre d’activitats com en nombre d’institucions que s’hi han implicat: a la Diputació i el Col·legi de Periodistes –principals impulsors–, i a l’Ajuntament de Girona i la UdG s’hi afegeix aquest any la biblioteca pública Carles Rahola de Girona. Tot plegat ens permet oferir-vos un programa divers i de qualitat, que manté l’objectiu d’homenatjar un periodisme de qualitat i està obert a tothom.

Del 12 al 26 de febrer
Auditori gran de la biblioteca pública Carles Rahola: Exposició 'Catorze mirades a dotze mesos. Fotografies presentades a la sisena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local'. Una selecció de les 135 imatges que es van presentar a la sisena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, que recorden alguns dels fets que van ser notícia als mitjans al llarg de l’any 2014. Imatges que recuperen temes que potser van passar desapercebuts, però que també van tenir transcendència informativa i, sobretot, gràfica.

Divendres 12 de febrer
12h, Sala de graus de la Facultat de Lletres, UdG: Conferència de Joaquim Maria Puyal 'La substància del discurs comunicatiu: la construcció de la mirada'. Joaquim Maria Puyal és doctor en lingüística, llicenciat en ciències de la informació i en filologia romànica. Ha estat professor de lingüístic a la Facultat de Lletres de la UB i ha presentat, dirigit i produït nombrosos programes de ràdio i televisió, des dels quals han plantejat i posat en pràctica nous reptes comunicatius.

Dimarts 16 de febrer
18h, Auditori gran de la biblioteca pública Carles Rahola: Conversa amb Mònica Usart 'Mai plou al gust de tothom. Una conversa sobre meteorologia i mitjans'. La meteoròloga Mònica Usart parla amb el periodista Jordi Grau sobre com es fan i com es comuniquen les previsions del temps. Mònica Usart és dona del temps de RAC1, RAC105 i l’Arucitys de 8tv. Llicenciada en física i màster en meteorologia. Combina la seva feina amb conferències i tallers sobre meteorologia per a nens i adults. Ha escrit el conte 'Mirant el cel', amb el qual pretén acostar el temps als més petits. Jordi Grau és director d’El Punt Avui – Comarques Gironines i director adjunt d’El Punt Avui.

Dimecres 17 de febrer
19h, Auditori gran de la biblioteca pública Carles Rahola: Conversa amb Sergi Pàmies. Una conversa distesa sobre actualitat, escriptura i literatura amb el novel·lista Sergi Pàmies. El periodista Alfons Petit conduirà l’activitat, en la qual els assistents podran plantejar les seves preguntes per escrit (hi haurà papers per fer-les el mateix dia o, si es prefereix, es poden fer arribar amb antelació a secretariagirona@periodistes.org). Sergi Pàmies és escriptor, traductor i periodista. Ha publicat des de recopilacions de narrativa curta —'T’hauria de caure la cara de vergonya', 'Si menges una llimona sense fer ganyotes' o 'Cançons d’amor i de pluja', entre d’altres— fins a novel·les, com ara 'La primera pedra' o 'L’instint'. Ha publicat també un gran nombre d’articles periodístics en mitjans de comunicació com El Temps, El País o La Vanguardia, i col·labora en diversos programes de ràdio. Alfons Petit és periodista i cap de redacció del Diari de Girona.

Dijous 18 de febrer
18h, Auditori gran de la biblioteca pública Carles Rahola: Taula rodona 'Muts i a la gàbia? Els efectes de la Llei mordassa als mitjans de comunicació'. Debat sobre la polèmica Llei orgànica de protecció de la seguretat ciutadana amb: Quim Brugué, catedràtic de ciència política i de l’administració al departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB, membre de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques i professor de l’àrea de Treball Social i Polítiques Socials a la UdG. President de l’Associació Espanyola de Ciència Política; Carles Monguilod, advocat especialitzat en dret penal. Autor del llibre Vint-i-cinc anys i un dia. Reflexions d’un advocat penalista; Josep Carles Rius, periodista, exprofessor de la UAB i exdegà del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Marina López (moderadora), periodista a l’Agència Catalana de Notícies, on cobreix informació judicial.

Dimarts 23 de febrer
12h, Sala de graus de la Facultat de Lletres, UdG: Taula rodona 'De la zona mixta als followers. La relació entre els periodistes i els esportistes d’elit'. Debat sobre el contacte cada cop més distant entre els protagonistes i els periodistes, i sobre l’activitat a les xarxes socials i el seu ressò amb Laura Brugués, periodista de TV3; Marc Mundet, periodista de RAC1 especialitzat en bàsquet; Ivan San Antonio, periodista, dóna informació sobre el Barça; Xevi Masachs (moderador), periodista de L’Esportiu.

Dijous 25 de febrer
20h, Auditori de Girona: Acte de lliurament dels 7ens Premis Carles Rahola de comunicació local. Amb l'actuació de Les Síxters. En el transcurs de l’acte es farà públic el nom dels guanyadors de la Beca dels Premis Carles Rahola.

 

Més informació

  • imatge de control 1per1