Jump to navigation
Durant 10 dies L’Escorxador s’ha convertit en el centre de creació del musical 'La Granja Animal'. El procés ha comptat des del primer minut amb la imprescindible col·laboració del seus protagonistes, 56 joves de 13 a 17 anys que organitzats en grups han participat en tot el procés de creació construint decorats, vestits i tot el que feia falta, a més d'assajar les cançons, les coreografies i el text.
Primer va ser 'Charlie i la Fàbrica de Xocolata', després 'Peter Pan', l’any passat el 'Zoo d’en Pitus' i enguany 'La Granja Animal'. Per la temàtica que tracta, “la idea d’aquest espectacle és proposar als joves que pensin i reflexionin sobre el que tenen davant, que no es deixin emportar per campanyes orquestrades i que siguin prou independents per decidir i escollir per ells mateixos” explica Pep Farrés, membre de L’Olla Expressa.
La gestió de l’energia, la clau de l’èxit“Una experiència així es construeix amb energia”, explica Farrés. “Si aquests 10 dies els repartíssim en una o dues hores setmanals d’un curs escolar, no s’aconseguiria ni la meitat de la feina que aconseguim”, afirma. I és que la gràcia i el secret del projecte és la intensitat, “com en una olla expressa, que es van posant tots els ingredients molt condensadament i l’últim dia s’obre i surt el que s’ha cuinat de manera ràpida i intensa”, assegura.
Tot i que el col·lectiu L’Olla Expressa és l’organitzador d’aquest musical, l’engranatge de tot plegat no funcionaria sense la resta de peces. Un dels papers imprescindibles són els que interpreten els monitors de la Coral Infantil Gatzara. “La intensitat i la dedicació és el més complicat, has d'estar 10 dies bolcat en això. Els nens en són conscients i la concentració que hi ha és molt gran”, explica Gemma Clarassó, monitora de la coral.
Els joves també ho viuen amb la mateixa passió, “és molt intensiu i costa mantenir una concentració constant, tot i això, veiem que el treball i l'esforç tenen un resultat molt gratificant”, expliquen Olga Solà i Magalí Baulida, “a més, aquests dies ens ajuden a agafar el ritme del curs i a tenir un principi de setembre més actiu i no tant depriment”, asseguren.
Un treball de creació de públicsAquesta proposta, més enllà de ser una fantàstica experiència i un experiment de creació interesantíssim, és també, un treball de creació de públics. “L’objectiu és transmetre l’entusiasme de crear un espectacle a tots aquests nois i noies i en el fons, pensar que si els hi agrada fer teatre, també els hi agradarà anar-lo a veure”, explica Farrés. “També m’agrada transmetre la idea que un espectacle no és només pujar a l’escenari, cantar una cançó o escriure un text, sinó moltes altres coses i implicar-se en tot el muntatge que suposa fer un espectacle”. Perquè no hi ha res més eficaç per sembrar les llavors del que són i seran futurs espectadors, que ser partícips en primera persona d’una experiència dalt de l’escenari.
L'Olla Expressa | Web | Facebook | Twitter | Instagram
Coral Infantil Gatzara | Facebook | Twitter | Instagram