El año del descubrimiento

El año del descubrimiento

Sinopsi

L'any 1992, Espanya té dos esdeveniments que fan que es presenti a la comunitat internacional com una potència moderna i internacional als ulls del món: els Jocs Olímpics de Barcelona i la Expo de Sevilla. Un any gloriós que tancava la dècada dels 80, la dècada en la qual Espanya va abandonar la seva època com a país subdesenvolupat.

Però el 1992 també va ser l'any que a Cartagena hi van haver diversos disturbis i protestes causades pel tancament de fàbriques i la política de desindustrialització, que van acabar amb l'incendi del parlament regional per còctels molotov. Un esdeveniment que va acabar sent oblidat per la majoria de la població.

Aquest documental reviu aquest episodi històric des d'un bar de Cartagena, on diverses generacions es reuneixen. Des de testimonis i manifestants del moment la història es traspassa a les generacions més joves. La consciència de classes, la crisi econòmica i el paper dels sindicats es filtren a la superfície enmig de converses sobre altres temes de la vida.