Piel de barro

Piel de barro

Sinopsi

Documental que mostra la visió d'un món molt pròxim, el dels habitants d'un món rural que encara prenent com a referència l'Alta Regió muntanyenca de Cuenca, amb una ràtio de població de dos habitants per quilòmetre quadrat, bé podria enquadrar-se en qualsevol racó del que s'ha vingut a dir l'Espanya Buidada. Testimoniatges directes, narrats en primera persona pels seus protagonistes, homes i dones que viuen i observen com aquestes terres, els pobles on hi van viure els seus pares i avis i que una vegada van estar tan replets de vida, a poc a poc es van quedant deserts i sense gent.

Un documental on poder escoltar l'opinió i la crítica que realitzen les veïnes i veïns d'aquest món a les decisions que es prenen des de les grans urbs per les persones que decideixen sobre el progrés o la decadència de les zones rurals.

Testimoniatges de les vivències i preocupacions que tens els habitants d'aquestes terres. La seva visió davant el drama de la despoblació, però també dels seus somnis, el seu treball i la pugna per mantenir l'esperança d'un futur millor per a aquests territoris.