Krudas Cubensi

Foto: 

Krudas Cubensi
Krudas Cubensi

Vilanova acull la 4a festa feminista La Partisana

Les opressions i els privilegis en les identitats són l’eix temàtic d’una jornada de música i tallers entorn al feminisme interseccional
Marta Rius
,
04/06/2019
Activa't
Vilanova i la Geltrú acollirà la 4a edició de la festa La Partisana organitzada pel col·lectiu local Bullanga feminista. La cita serà el proper dissabte, 8 de juny, a la plaça de les Casernes i activitats i concerts giraran entorn al lema ‘Opressions i privilegis. El feminisme serà interseccional o no serà’. L’objectiu del certamen autogestionat és visibilitzar i treballar, a través de música i tallers, la connexió existent entre la diversitat d'eixos que configura la identitat de les persones i com, aquesta cruïlla pot ser viscuda des dels privilegis o les discriminacions.
Quan el feminisme, l'antiracisme i l'antifeixisme es troben en una plaça

La jornada s’iniciarà a les 17h amb una sessió de contacontes rebels a càrrec de L’Esquerda, assemblea per a la Dissidència Sexual i de Gènere de Vilanova i la Geltrú. A les 18h, Jeza Goudi, membre d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR), Emergència Frontera Sud i Tras la Manta; Mariana Araujo, d’Emergència Frontera Sud i Brasileres contra el Feixisme; i Maria Dantas, de l’Assemblea de Dones Migrants, Tras la Manta i Brasileres contra el Feixisme, seran les facilitadores del taller de batalla 'Feminisme, antiracisme i antifeixisme es troben en una cantonada i...'. El taller serà gratuït i durarà una hora i mitja.

Més tard, a les 20h, L’Esquerda donarà el tret de sortida oficial amb el 'Petxinassu', el manifest d’alliberament feminista de Vilanova i la Geltrú. Seguidament, a les 20:30h, Bruno Cimiano farà un recital poètic per presentar el llibre 'Pelos y hogares, poemario trans*' del que n’és autor. A partir de les 21:30h, l’entitat organitzadora farà un sopar popular de trinxera, del que posarà a la venda 200 tiquets (8€) a la mateixa plaça.

La cantautora empordanesa Joina.

En acabat, s’iniciarà la nit de música feminista. Enguany, Krudas Cubensi encapçalen el cartell. El duet originari de Cuba i resident als EEUU actuarà a Vilanova i la Geltrú, com a primícia als Països Catalans (fora de la ciutat de Barcelona). Krudas són pioneres en el hip hop afrofeminista, queer i vegà, i estan d’exploració per Europa amb el seu “artivisme”. Pujaran dalt de l’escenari a les 00:30h. Les precedirà la cantautora empordanesa Joina, que a partir de les 23h oferirà la seva proposta de funk, jazz, flamenc i música clàssica. I per arrodonir la matinada, a partir de les 01:30h, PD La Cara B punxarà cumbia, salsa i bogaloo.

Com cada any, el col·lectiu estableix aliances amb l’univers associatiu amb qui comparteix afinitats en la lluita pels drets socials i fa xarxa local i comarcal. Aquest 2019, La Partisana compta amb l’estreta participació de L'Esquerda, Assemblea per a la Dissidència Sexual i de Gènere i d’Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR). La Cooperativa de Consum Responsable La Vinagreta, un any més, facilita espai al seu local com a magatzem i backstage per als i les artistes.

La festa s’autofinancia a través de les quotes de les sòcies del col·lectiu, els beneficis obtinguts del consum a les barres de les edicions anteriors i amb la venda de butlletes d’un sorteig de dos lots d’obsequis que es celebrarà el mateix dia de la festa. Enguany, els establiments col·laboradors de La Partisana són: Pitram, Petit Gumà, EcoConscient, La Morena, Cineclub Sala1, Editorial Egales, Entelades, Celler de Can Solà, Samboneria, Bar Itàlia i Llibreria La Mulassa.
 

Més informació: 

A