AGENDA
Arts
Sonata per a violoncel
2016
Dimarts 12 d'abril, 20h
  • El Vendrell
Auditori EMMPAC

Projecció de 'Sonata per a violoncel'

L'Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals acollirà el passi de la pel·lícula 'Sonata per a violoncel', l’òpera prima de la jove realitzadora tarragonina Anna M. Bofarull.

Algunes de les escenes de la pel·lícula es van enregistrar fa uns dos anys a les instal·lacions de l’escola i fins i tot alguns alumnes i professors hi van fer d’extres.

Abans del passi de la pel·lícula, el compositor de la banda sonora Gerard Pastor farà una breu presentació i es farà una interpretació en directe del tema principal del film, 'Tema de Júlia', a càrrec d’alumnes i professors de l’escola (Eva Sedó, Judith del Río i Anna Mañé, violoncel i Rosa Bertran al piano).

La cinta explica la història de la Júlia, una reconeguda violoncel·lista que viu completament entregada a la seva música i a qui li diagnostiquen fibromiàlgia. La protagonista intentarà seguir amb la seva vida: llargues hores d’estudi, viatges, assajos i gires per diferents ciutats europees. El film explica com amb el pas dels dies la lluita de la Júlia per tal de seguir tocant es convertirà en un combat amb el seu propi cos.

La temàtica de la pel·lícula ha fet que des de l’EMMPAC s’hagi volgut utilitzar per solidaritzar-se amb els afectats d’aquesta malaltia. Per això, van contactar amb la delegació al Vendrell de l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia (ACAF) i durant la setmana abans i el mateix dia del passi de la pel·lícula s’instal·larà una urna a l’escola perquè tothom que ho vulgui pugui fer un donatiu per l’ACAF. A les instal·lacions de l’EMMPAC també s’hi deixaran tríptics sobre la fibromiàlgia per a qui vulgui més informació de la malaltia i l’entitat.

La pel·lícula és recomanable a partir de 13 anys.

Preu: gratuït

http://www.sonataparaviolonchelo.com/

Et pot interessar

El Rey Lear
Diumenge 20 d'octubre, 18h
El Vendrell
Cicle 'Els clàssics del cineclubisme' al Centre de Lectura de Reus, 2019
Del 2 d'octubre a l'11 de desembre
Reus
Documental 'Food Coop'
Dissabte 19 d'octubre, 18:30h
L'Ametlla de Mar
Vil·la Casals, Sant Salvador (El Vendrell)
Dies 19 i 20 d'octubre
Sant Salvador
Biennal Ceràmica El Vendrell
Del 4 d'octubre al 3 de novembre
El Vendrell
Galerie Mirador
Del 28 de setembre al 29 de febrer
El Vendrell