Arts
,
2016
Dimarts 12 d'abril, 20h
Auditori EMMPAC
El Vendrell

Projecció de 'Sonata per a violoncel'

L'Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals acollirà el passi de la pel·lícula 'Sonata per a violoncel', l’òpera prima de la jove realitzadora tarragonina Anna M. Bofarull.

Algunes de les escenes de la pel·lícula es van enregistrar fa uns dos anys a les instal·lacions de l’escola i fins i tot alguns alumnes i professors hi van fer d’extres.

Abans del passi de la pel·lícula, el compositor de la banda sonora Gerard Pastor farà una breu presentació i es farà una interpretació en directe del tema principal del film, 'Tema de Júlia', a càrrec d’alumnes i professors de l’escola (Eva Sedó, Judith del Río i Anna Mañé, violoncel i Rosa Bertran al piano).

La cinta explica la història de la Júlia, una reconeguda violoncel·lista que viu completament entregada a la seva música i a qui li diagnostiquen fibromiàlgia. La protagonista intentarà seguir amb la seva vida: llargues hores d’estudi, viatges, assajos i gires per diferents ciutats europees. El film explica com amb el pas dels dies la lluita de la Júlia per tal de seguir tocant es convertirà en un combat amb el seu propi cos.

La temàtica de la pel·lícula ha fet que des de l’EMMPAC s’hagi volgut utilitzar per solidaritzar-se amb els afectats d’aquesta malaltia. Per això, van contactar amb la delegació al Vendrell de l’Associació Catalana d’Afectats de Fibromiàlgia (ACAF) i durant la setmana abans i el mateix dia del passi de la pel·lícula s’instal·larà una urna a l’escola perquè tothom que ho vulgui pugui fer un donatiu per l’ACAF. A les instal·lacions de l’EMMPAC també s’hi deixaran tríptics sobre la fibromiàlgia per a qui vulgui més informació de la malaltia i l’entitat.

La pel·lícula és recomanable a partir de 13 anys.

Preu: gratuït

http://www.sonataparaviolonchelo.com/

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar