Fires i festes
,
2017
Del 30 de juny al 2 de juliol
Presa de Llania i Pont de Claverol
La Pobla de Segur

Diada dels Raiers

La diada, que ret homenatge a antic ofici del transport fluvial de fusta, començarà el divendres amb la tallada del pi, la girellada popular i els balls i danses dels raiers.
Dissabte es viurà un dia carregat activitats que ja començaran de bon matí amb l'Espardenyada, una caminada popular que acaba amb un bon esmorzar de forquilla per a tots els participants. Aquells que no participin a l'Espardenyada podran acostar-se, a partir de les 10 del matí, a la presa de Llania a veure com es munten els rais amb les redortes, llucs de bedoll retorçuts que lliguen un tronc amb un altre.
Enguany hi haurà una novetat, el concurs de 'Biga-Boja' que consistirà en fer equilibris sobre d'unes bigues en una piscina.
A més, el plat fort del dissabte arriba a la tarda amb la presentació del conte 'Petita Història dels Raiers', un conte escrit pel Jesús Sànchez i il·lustrat per la Pilarín Bayés que relata de com una família viu i participa de la Diada dels Raiers actualment.
El diumenge al matí tindrà lloc l'acte central de la festa amb la baixada de Raiers des de la presa de Llania fins al Pont de Claverol. Les embarcacions sortiran a les 11.30 de la presa i, durant tot el matí, hi haurà el Bus Rai que portarà els visitantsllocs des d'on es pot observar millor la baixada.
L'arribada és a les 13.30 al Pont de Claverol i el dinar popular obert a tothom posarà punt i final a la XXXIX Diada dels Raiers.

Programa: 

Descarregueu aquí el programa

Organitza: 

Associació Cultural dels Raiers de la Noguera Pallaresa

Més informació: 

Lloc web dels Raiers

  • imatge de control 1per1
  • imatge de control 1per1