La cultura digital està de celebració

Opinió
,
divendres, 20 juny, 2014
'Aquesta plataforma digital ha significat un abans i un després per als usuaris catalans'

La cultura digital està de celebració amb l’extensió d’un projecte sorgit d’inici a les Terres de l’Ebre. El dia 20 de juny, s'estrena el nou disseny de la plataforma digital cultural Surtdecasa.cat incloent les edicions del Penedès, l’Empordà, el Camp de Tarragona i, com a novetat, les terres de Ponent.

Aquesta plataforma digital ha significat un abans i un després per als usuaris catalans. És d’admirar i de posar en vàlua que persones arrelades al territori iniciïn projectes per donar a conèixer la vitalitat i la importància de les activitats culturals que es desenvolupen arreu del territori català.

Recollir i presentar les activitats culturals de forma dinàmica i participativa no és tasca fàcil, però finalment ha generat una circulació d’informació que ha permès convidar el públic general a gaudir i proposar activitats culturals. Els ajuntaments han entès que la seva implicació és important i han vist el projecte com una oportunitat de donar-se a conèixer amb tota la seva riquesa cultural.

Només em resta encoratjar que aquesta expansió continuï incorporant altres comarques catalanes al projecte i desitjo que aquest projecte tingui una llarga vida perquè estimula a vertebrar el territori cultural català.

Jordi Sellas i Ferrés
Director General de Creació i Empreses Culturals.
Departament de Cultura