,
22/10/2020
Editorial

Surtdecasa celebra 10 anys i es consolida també a Barcelona

Ningú hauria dit que celebraríem els 10 anys de vida de Surtdecasa en un context com el que estem vivint, en què tot indica que potser és millor dir Quedatacasa que Surtdecasa. Però aquest 23 d'octubre de 2020 commemora precisament el valor de la cultura, la resistència dels treballadors de la cultura, i un projecte que ha intentat, des dels seus inicis l'octubre del 2010, donar veu a totes aquelles persones que treballen en la creació i en la gestió de projectes culturals, no només a la ciutat sinó també en els entorns rurals que fins ara no havien estat atesos informativament. Un llarg camí de difusió cultural, de fer equip i d'ampliar la xarxa a tots els racons del país que s'ha traduït en més d'una cinquantena de col·laboradors i col·laboradores i més de 16.000 actes difosos.

De fet, volem explicar-vos que aquest aniversari coincideix amb un nou pas en l'evolució del projecte consolidant ara la capçalera a Barcelona. Aquesta capçalera, que inclou continguts de tota l'àrea metropolitana, completa la difusió cultural a tot el país. A més, Surtdecasa manté actives les capçaleres de Terres de l'Ebre, Camp de Tarragona, Penedès, Catalunya Central, Ponent, Pirineus, Empordà i Girona, a través d'una extensa xarxa de col·laboradors que treballen connectats des de tots els racons del territori per descobrir iniciatives, veus i projectes culturals sorgits arreu de la geografia catalana.

El projecte de Surtdecasa, en aquests anys, s'ha anat fent gran i ara som una cooperativa de sis socis que compta també amb cinc persones contractades per fer diferents tasques de difusió cultural. Enguany, a més, hem rebut una subvenció de Projectes Singulars del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per al foment de l'economia social i del cooperativisme, que ens ajudarà a reforçar-se com a mitjà referent pel que fa a la informació d'agenda i als continguts culturals de proximitat vinculats a la transformació social.

És cert que la pandèmia ha obligat a posposar el tret de sortida al Surtdecasa Aniversari Tour, un circuit d'esdeveniments que té previst recórrer Catalunya per commemorar la celebració en diferents indrets del país implicant als artistes i les comunitats culturals locals, però esperem trobar-nos presencialment tan aviat com sigui possible. De moment, seguirem informant-vos de tota aquella activitat cultural que sobreviu a la Covid-19 i també de tots els canvis o cancel·lacions que es puguin donar en els pròxims dies.

Som conscients que sense cultura no podem viure i ens seguirem esforçant per seguir mantenint-la ben viva.

Moltes felicitats!

En aquest blog volem recollir les experiències vinculades al projecte, fites, opinions de l'equip, així com reflexions i emocions que descriuen el dia a dia d'un viatge vital d'un conjunt de professionals que viuen connectats amb les seves comunitats artístiques més properes.

14/09/2022
Aquest mes d'agost (amb les dades de l'OJD acabades de sortir del forn!), Surtdecasa ha batut el seu rècord d'audiència aconseguint 266.944 usuaris únic
27/04/2021
Encara estem amb una mena de ressaca dolça de la Festa d'aniversari dels 10 anys de Surtdecasa, d'aquest passat dissabte 24 d'abril a Roquetes. 
08/04/2021
L'Ateneu Cooperatiu de les Terres de l'Ebre té en marxa la campanya 'Posem-nos cara', un projecte audiovisual que mostra les entitats i iniciatives d’Economia Social i Cooperativa de les Terres de l’Ebre que han crescut amb l’Ateneu durant els últ
22/10/2020
Ningú hauria dit que celebraríem els 10 anys de vida de Surtdecasa en un context com el que estem vivint, en què tot indica que potser és millor dir Quedatacasa que Surtdecasa.
11/06/2020
Aquesta pandèmia mundial provocada per la Covid-19 que ens ha tocat viure, que ho ha aturat tot i ens ha fet valorar la importància de les petites coses, de tot allò que crèiem imperdible i que se'ns ha prohibit d'un dia per l'altre, també ha coin