,
19/11/2020
Explosió a les xarxes

Com queda la cultura en els diferents trams de desescalada?

En aquest resum de Surtdecasa.cat recollim tot allò que estarà permès en l'àmbit de la cultura i la restauració.

> Tram 1 (A partir del 23 de novembre)
L’hostaleria i la restauració podran obrir exteriors mantenint dos metres de distàncies i un màxim de quatre persones per taula (excepte grups de convivència o bombolla). A l’interior, la cabuda es limita al 30%. Es podran servir taules de les 6:00h a les 21:30h.

- Es permetrà que es tornin a obrir al 50% cinemes, teatres, auditoris i sales de concerts amb una cabuda màxima autoritzada de 500 espectadors. La cabuda en actes religiosos i cerimònies civils es limita al 30%.

- Es manté el confinament municipal de cap de setmana i la prohibició de reunions de més de sis persones, la cabuda del 30% en comerços (aplicable també a comerços de més de 800 metres quadrats) i també el confinament perimetral de Catalunya i el confinament nocturn.

 


> Tram 2 (A partir del 7 de desembre)
- Si els indicadors ho permeten, l’hostaleria, la restauració i els hotels ja podran obrir interiors amb una capacitat del 50%, també de les 6:00h a les 21:30h.

- Cinemes, teatre, auditoris i sales de concerts passaran d’una cabuda del 50% al 70% (màxim 500 persones). Els comerços també ampliaran la cabuda fins al 50%, mentre que els centres comercials quedaran limitats al 30%. 

- Desapareix el confinament municipal de cap de setmana, que esdevé comarcal.

 


> Tram 3 (A partir del 21 de desembre)
- Aquí les reunions s’amplien fins a deu persones com a màxim, corresponents a dues bombolles de convivència habituals, a tot estirar, o una bombolla ampliada. En aquest tram, només hi haurà confinament nocturn. La resta de restriccions de mobilitat ja no s’apliquen.

- Els museus i sales d’exposició podran ampliar la cabuda al 70%. Es manté el topall de 500 persones per al sector cultural.

 


> Tram 4 (A partir del 4 de gener)
- Si les dades són positives, Catalunya entrarà a la fase 4, pel que fa a la cultura, els teatres, els cinemes i les sales de concerts podran ampliar la cabuda fins al 70% amb un màxim de 1.000 persones.

- D’altra banda, els centres comercials s’equipararan a la resta del comerç i podran ampliar la cabuda fins al 50%. Així mateix, es manté el confinament nocturn.

En aquest espai anirem penjant totes aquelles manifestacions culturals dels dies de confinament perquè l'ona expansiva del virus de la cultura arribi a totes les llars, encara que sigui a través de les pantalles.

26/11/2020
El nou senzill 'Mirada estràbica' del grup familiar Xiula amb la col·laboració de la pianista Clara Peya, està causant furor a les xarxes i emocionant a petits i grans.
19/11/2020
En aquest resum de Surtdecasa.cat recollim tot allò que estarà permès en l'àmbit de la cultura i la restauració.
13/11/2020
L'actriu Júlia Cortina ha promogut a Instagram el compte Sense Cultura, una iniciativa que vol deixar constància gràfica de la situació cultural actual arreu del territori catal
30/10/2020
L’activitat cultural i la gastronomia tornen a posar-se en stand-by.
16/09/2020
Lali BeGood ha estrenat el nou single 'Estranya primavera', una cançó vitalista en la qual canta acompanyada d'un grup d'infants.
29/06/2020
L'estudi barceloní 23lunes ha creat el curtmetratge 'Hermann', durant el confinament i inspirat en una història real d'aquests dies.