Llagostins

Foto: 

Cedida

Jornades gastronòmiques, la millor excusa per omplir la panxa i descobrir territori

Productes de temporada, de proximitat i de qualitat per a tots els gustos
Neus Barberà
,
19/05/2021
Menjar i beure
Amb la primavera, el bon temps i que la situació sanitària sembla que millora dia a dia, les ganes de sortir de casa i celebrar la vida van en augment. Després de molts mesos sense poder reservar taula a un restaurant i fer un àpat fora de casa, les jornades gastronòmiques tornen a les agendes i ens ofereixen la millor excusa per menjar bé i, de passada, visitar poblacions veïnes. A Surtdecasa t'ho posem fàcil i et recollim les propostes més apetitoses d'aquesta primavera arreu el país. Només llegir els menús ja se'ns fa la boca aigua!

Jornades De Mar a Muntanya
- Del 27 de maig al 13 de juny - 
Amb la participació d'11 restaurants de Vila-seca i la Pineda, que volen posar de relleu la unió entre la costa i l’interior, entre el mar i la muntanya.
> Més informació 


Tonyitapa
Jornades de la Tonyina de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
- Del 29 de maig al 13 de juny - 
Amb la participació de 20 establiments que ofereixen menús i tapes amb la tonyina com a ingredient protagonista, diverses propostes culinàries, basades en la qualitat i en la creativitat dels cuiners i cuineres que, després de 21 anys, han instaurat mil i una maneres de cuinar aquest peix tan típic de la zona.
> Més informació

Jornades Gastronòmiques del Pop de Mont-roig del Camp i Miami Platja
- Del 4 al 20 de juny -
Tot un referent gastronòmic del municipi i de la demarcació, en què els restaurants participants introdueixen dins la seva carta diferents plats elaborats amb el producte estrella: el pop, protagonista d’aquestes jornades per ser un mol·lusc que habita en grans quantitats als fons rocosos de la costa de Mont-roig, i especialment a les cales de Miami Platja.
> Més informació

Sabors de la Conca amb Bacallà
- Del 13 de maig al 20 de juny -
Amb la participació de 25 restaurants que ofereixen menús creats especialment per l’ocasió amb el bacallà com a protagonista, cuinat de diferents formes i combinat amb altres productes típics de la Conca com la mel, el safrà, all, bolets, melmelades, farigola i molts altres, i estaran maridats amb els excel·lents vins de la Conca de Barberà.
> Més informació

 

Llagostins
Jornades gastronòmiques del llagostí d'Alcanar i Alcanar Platja
- Del 28 de maig al 22 de juny -
Valorat i reconegut arreu, el llagostí arriba a les taules dels restaurants canareus amb una cuina de tota la vida i alhora innovadora que va des del ranxo de barca o els arrossos més tradicionals fins a les propostes més creatives, enginy dels membres del Col·lectiu Gastronòmic.
> Més informació

Fideus a la Cassola de Tossa de Mar
- De l'1 al 30 de juny -
10 restaurants participen oferint algunes receptes de cuina tradicional tossenca.
> Més informació

Menú de la Gamba de Palamós
- Del 14 de maig a l'11 de juliol -
Els millors plats amb aquest producte de primera qualitat provinent de la costa de Palamós. Un producte fresc que els pescadors porten diàriament i que ens faran menjar la gamba, xuclar el cap i llepar-nos els dits.
> Més informació

Jornades Sabors de la Conca amb Bacallà, 2021
Del 13 de maig al 20 de juny
Sarral, Passanant i Belltall, Montblanc, Santa Coloma de Queralt, Vilanova de Prades, Vilaverd, Vimbodí i Poblet, L'Espluga de Francolí, Pira, Solivella
Del 14 de maig a l'11 de juliol
Palamós, Calonge - Sant Antoni
Jornades De Mar a Muntanya, degustació gastronòmica Vila-seca
Del 27 de maig al 13 de juny
Vila-seca
Del 28 de maig al 22 de juny
Alcanar
XXI Jornades de la Tonyina de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Del 29 de maig al 13 de juny
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Campanya gastronòmica dels Fideus a la Cassola - Tossa de Mar 2021
De l'1 al 30 de juny
Tossa de Mar
Pop - Jornades Gastronòmiques de Mont-roig del Camp i Miami Platja
Del 4 al 20 de juny
Mont-roig del Camp
A

També et pot interessar