Arts
,
2014
Del 17 d'abril al 14 de juny
La Granja - Espai 1
Santa Perpètua

Exposició 'Tom Carr. Ecos de Carlos Buïgas'

Exposició 'Tom Carr. Ecos de Carles Buïgas', de l'artista plàstic contemporani Tom Carr (1956 Tarragona). En l'exposició, Carr dialoga amb l'obra de Carles Buïgas (Barcelona 1898 – Cerdanyola del Vallès 1979) , enginyer creador entre d'altres obres de la Font Màgica de Montjuïc per a l’Exposició Internacional de Barcelona de l'any1929. 

Produïda i presentada al Museu d’Art de Cerdanyola, i comissariada per Fina Duran, la mostra pretén ser una mirada des del present a una obra del passat i amb l’esperit cap al futur, materialitzat amb les aportacions del TCteamwork. Aquest equip està format per Tom Carr conjuntament amb dos joves artistes, Massimiliano Moro i Lourdes Santandreu Planas. L’exposició compta, a més, amb la col·laboració d’un artista local a cadascun dels municipis que visita que en aquest cas serà el dissenyador Robert Clement.
 
La mostra ha estat seleccionada com a projecte artístic relacionat de l’Any internacional de la Llum i les Tecnologies basades en la Llum, proclamat aquest 2015 per la ONU.
 
En aquesta exposició es mostra ben clarament com l’eco de l’obra de Carles Buïgas ha despertat l’interès de Tom Carr i el seu equip i ha provocat una reacció creativa interessant i un diàleg fructífer que ha possibilitat, a través de l’anàlisi del treball fet, arribar a una creació artística de gran interès dins els paràmetres més contemporanis.
L’obra Ecos de Carles Buïgas (2013), que dóna títol a l’exposició, ha estat creada especialment per reflectir el diàleg entre els dos artistes, i esdevé eix principal de la mostra. Aquesta obra, per mitjà d’un seguit de projeccions, mostra l’anàlisi de les formes i de les parts integrants de l’obra de Buïgas (llum, forma, color i aigua), que Tom Carr fa des de la mirada actual.
 

 

formulari esdevenimets agenda

Et pot interessar