Arts
,
2022
Del 25 de març al 7 d'agost
Bòlit_StNicolau
Girona

Insectòdrom. Una alteritat i subalternitat radical

Insectòdrom. Una alteritat i subalternitat radical, una instal·lació interactiva, sonora i visual, a càrrec d'Eduard Pou i Sara Fontán, músics residents a Calonge, i l'artista d'origen argentí i resident a Girona Agostina Laurenzano.

L'obra parteix de tot el que hi ha en joc en la fricció entre allò humà i allò no humà a partir dels insectes. La instal·lació és una recreació sensorial d'allò que ens provoquen als humans: fàstic, por, incomprensió, curiositat, fascinació.

Aquestes menudes criatures han estat protagonistes de pel·lícules de terror, de faules i contes, objecte de pors infantils i plagues bíbliques, també deïtats mitològiques. Si bé al segle XVII el zoòleg Jan Swammerdam s'havia construït els seus propis microscopis per observar els insectes (a la mateixa època en què Galileu inventava els telescopis per observar les estrelles), a partir de la segona meitat del segle XX, gràcies a l'evolució en els aparells òptics, ja van poder ser filmats; i quan intervé la màquina de visió, les relacions amb allò observat canvien. Al segle XXI també són vistos com a remeis contra la crisi climàtica, la crisi alimentària o captivadors models d'organització social.

Horari: 

Dimecres: de 10 a 14h
Dijous i divendres: de 10 a 14h i de 17 a 19h*
Dissabtes: d'11 a 14h i de 17 a 19h*
Diumenges i festius: d'11 a 14h
*a partir del 30 de juny, fins les 20h

Comissariada per: 

Ingrid Guardiola

Organitza: 

Bòlit, Centre d'Art Contemporani de Girona