Activa't
,
2015
Dilluns 26 octubre, 19:00h
Casa de Cultura
Girona

Conferència 'L'estudi de l'ADN'

Les relacions entre Medicina i Dret preocupen per l’ús que es pot fer de la medicina en un procés judicial. Els jutges han utilitzat nocions científiques per interpretar i reconstruir fets, però el progrés de la medicina ha fet que els tribunals intervinguin sovint en conflictes relacionats amb l’aplicació de procediments científics en l’àmbit legal. Però saben els jutges com treballen els científics en els seus laboratoris? I els científics, tenen coneixement de com els tribunals opinen sobre casos relacionats amb les ciències forenses?

Fernando Lacaba Sánchez
Llicenciat en Dret. Ha estat jutge a diferents ciutats de Catalunya, entre elles Girona on ha estat Jutge Degà i de Menors, Magistrat de l’Audiència Provincial, President de la Sala Penal i actualment president de l’Audiència Provincial. Professor de Dret Constitucional a la UNED (Girona); del Centre d'Estudis Jurídics de la Generalitat de Catalunya; de Dret Penal i Dret Processal Penal en plans de formació dels cossos de policia. Membre de la Comissió Permanent de la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Carme Barrot Feixat
Llicenciada i Doctora en Biologia. Treballa al Laboratori de Genètica Forense de la UB des del 2001, on actualment n’és la responsable. Ha col·laborat amb diferents Jutjats a Barcelona i Andorra. Responsable del Banc d’ADN dels familiars dels desapareguts durant la Guerra Civil Espanyola. Membre del Grupo de Habla Española y Portuguesa de la International Society of Forensic Genetics.

 

Més informació

  • imatge de control 1per1