Activa't
,
2016
Del 16 al 18 de setembre
Diferents espais
Girona

Jornades Europees del Patrimoni a Girona

Banys Àrabs
Amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya, als Banys Àrabs de Girona, gestionats pel Consell Comarcal del Gironès, s'organitzaran unes visites guiades gratuïtes per les seves instal·lacions, el dissabte 17 i diumenge 18 de setembre, a les 12 h i les 13 h. A més a més, durant tot el cap de setmana hi haurà les portes obertes per tal que tots els ciutadans puguin contemplar aquesta joia d'estil romànic en l'horari habitual: dissabte, de 10 a 19h, i diumenge, de 10 a 14h.

Activitat gratuïta

Més informació

Museu d'Història de Girona - Jornada de portes obertes
El museu ocupa l'antic convent de Sant Antoni de frares caputxins del segle XVIII, del qual se'n conserven espais sorprenents com el cementiri o dessecador. Ha fet una revisió historiogràfica i una renovació museística  important i explica el devenir  de la societat que ha fet possible Girona, en un recorregut cronològic que es completa amb diversos àmbits temàtics, igualment, acull un espai dedicat  a la imatgeria festiva de la ciutat, un espai d'arqueologia industrial i inclou també una sala monogràfica dedicada a la sardana i a la cobla, des de la perspectiva de l'estreta relació que guarden  amb la ciutat.

Horari:
Divendres 16 de setembre i dissabte 17 de setembre de 10:30 a 18:30h
Diumenge 18 de setembre, de 10:30 a 13:30h

Activitat gratuïta

Més informació

Antic Hospital de Santa Caterina - Jornada de portes obertes
Endinsa't en un hospital amb 350 anys d'història! Coneix els seus orígens visitant l'exposició '350 anys al teu costat', passeja pel pati de les magnòlies, meravella't amb la farmàcia hospitalària d'època barroca, entra a l'antiga capella i impressiona't amb un dels quadres més grans de la pintura catalana: 'El gran dia de Girona' de Ramon Martí Alsina.

Horari:
Dissabte 17 de setmebre de 10 a 14 h

Activitat gratuïta

Més informació

Museu d'Història dels Jueus - Jornada de portes obertes
El Museu d'Història dels Jueus compta amb onze sales que conformen un recorregut que relata aspectes de la vida quotidiana, la cultura i la història de les comunitats jueves a Catalunya i a Girona en època medieval.

Horari:
Diumenge 18 de setembre de 10 a 14h

Més informació

Visita guiada 'Troba d'Or'
La visita 'Troba d'Or' ens aproparà als jardins amb més encant del call de Girona. Música i mística medieval per a una visita molt diferent al barri més emblemàtic de la ciutat.

Horari:
Dissabte 17 de setembre de 18 a 20h

Més informació

Visita guiada 'Passejant entre flors i herbes per la Girona jueva​'
Un passeig tranquil per la Girona antiga on descobrirem a través de les seves plantes, les històries lligades a la cuina, la salut i tradicions de la cultura jueva.

Horari:
Divendres 16 de setembre de 18 a 20h

Més informació

 

 

  • imatge de control 1per1