Menjar i beure
,
2014
Dimecres 29 d'octubre, 19h
Arxiu Històric
Terrassa

Xerrada: 'el primer productor de vi escumós català era terrassenc'

Entre el 14 i el 16 de novembre es durà a terme la 2a edició del certàmen Terrassa de Vins, una fira entorn el món de l'enologia oberta al públic però que també és reclam per a molts professionals especialitzats del sector. Al llarg d'aquests dies es duran a terme una sèrie d'activitats relacionades amb el vi. La primera arriba gairebé un mes abans de la fira, i és una conferència de caire històric que durà a terme l'historiador Joan Soler, director de l'Arxiu Històric de Terrassa.

A través de la documentació que s'ha conservat, Joan Soler i el seu equip han pogut determinar que el primer productor de vi escumós a catalunya fou Pau Galí, un terrassenc que ha quedat completament en l'anonimat. A través d'aquesta xerrada i d'una exposició que es podrà veure al mateix Arxiu a partir del 29 d'octubre, l'Arxiu Històric pretén rescabalar la trajectòria d'aquest primer productor de cava català.