Jump to navigation
El passat 24 d'abril, Ivette Vera guanyava a Reus la gran final de la 10è Campionat de Baristes de Catalunya. El pròxim més d'octubre representarà casa nostra a la Final Nacional a Màlaga.
La competició, organitzada per Fórum Cultural del Café, amb la col•col·laboració especial del Gremi de Torradors de Catalunya, va reunir els campions i subcampions baristes de les quatre províncies catalanes. L'autora, que accedia a la final catalana com a guanyadora del Campionat de Barcelona d'aquest any i que ja va guanyar el subcampionat català al 2013, va presentar un exercici impecable davant dels jutges. Una mostra que bé podria ser una obra teatral de la gastronomia. 'El meu instructor i jo veníem pràcticament cada dia a assajar perquè no només presentes el resultat final, sinó que també mostres la seva elaboració en directe amb un bon discurs. Requereix moltes hores de preparació', ens explica l'Ivette.
T'has convertit en la millor barista catalana. Tot i el renom que això pot tenir, és encara un món poc reconegut? 'Jo crec que poc a poc va havernt més interès per aquest món. Fa poc van ser els gintònics o els postres, i ara també el cafè. La gent comença a adonar-se que hi ha molta història i varietat darrera del cafè'. No tots els cafès són iguals, l'Ivette ho sap de sobres. Els que potser no ho tenim tant en compte som la resta de mortals. I és que per crear el millor cafè del país la seva autora va unir varis aromes i substàncies: infusió de canyella, cafè, raïm, suc de gingebre i cachaça. Perquè esculls aquests ingredient i no uns altres? 'Tot té la seva personalitat. El que un fa va estretament lligat amb la seva persona. He provat molt torradors i comparat perfils i al final em vaig decidir per un de Guatemala, pel seu aroma i textura. Jo vaig estudiar a l'escola d'hoteleria i el tema de la cocteleria també m'interessa força. És per això que hi vaig afegir el toc de licor'.
L'Ivette vol sorprendre a la gent a través del seu treball i mostrar arreu l'ofici de barista. A Somewhere Cafè hi podrem trobar moltes tipologies de cafès, amb o sense alcohol. Menús per dinar, berenar i sopar. Tot això en un ambient càlid i agradable, antiga lleteria del 1900 rehabilitada, al cor de Sant Cugat. Ens convida a passar-nos-hi un dia i a provar, per exemple, algun dels seus pastissos. Aquests dies, però, és inevitable demanar-se el cafè premiat. 'Des de que es va fer públic que érem els guanyadors, molts clients venen a la cafeteria només per tastar aquest cafè i no en volen cap altre'. I és cert que la curiositat ens pot a tots. Ens hi acompanyeu?