Foto: 

Surtdecasa
Tapa del Tastet: El niu de les fonts (apta per celíacs)

Recorrem Terrassa 'De Tapa en Tapa'

Terrassa viu la VI edició d'aquesta ruta gastronòmica, amb més de 50 tapes per tastar
Surtdecasa Vallès Occidental
,
14/05/2015
Menjar i beure
El bon temps ens empeny a sortir al carrer, a fer tarda a les terrassetes i a conversar al solet. El millor d'aquestes situacions és acompanyar-les d'una canyeta ben refrescant i una tapeta del que més ens agradi. Ja fa anys que Terrassa proposa una ruta gastronòmica pels bars de la ciutat. Més de cinquanta locals hi participen i n'hi ha per a tots els gustos: de mar i muntanya, vegetarians, típicament americans, de proximitat o amb un toc de glamur irresistible. No es tracte només de tastar tot el que es vulgui, sinó també de valorar-ho i posar-li nota. 'De Tapa en Tapa' és una ruta però també un concurs on, es guanyi o no, participar ja és un plaer, sobretot pel paladar.

Aquesta excursió gastronòmica formada per petits tastets a base de pa i guarnicions varies és ja un clàssic a moltes ciutats vallesanes. La de Terrassa, però, gaudeix de gran renom i repercussió. És de les més ben considerades i acull paladars d'arreu. La visiten les ciutats veïnes i, fins i tot, d'altres comarques properes. Una proposta de la mà del Gremi d'Hostaleria de la ciutat que, no només creix any rere any, sinó que es renova i despunta en originalitat i creació.

Tapa de El Porró

Pels que us estreneu en aquesta ruta i voleu saber com funciona:

Cada un dels bars o restaurants que participen de la iniciativa presenten una tapa a concurs a un preu prou suculent (tapa i quinto, 2.5 eurus). Un cop controlats els llocs on podeu anar (trobareu guies a l'ajuntament, al departament de cultura i escampades per tota la ciutat) només us heu de dirigir a l'establiment en qüestió, tastar la tapa i entregar el tríptic per tal que us posin el segell del local. Valoreu, després, amb una nota de l'1 al 5, depenent de si us ha agradat molt o poc, i així successivament a cada bar on vulgueu parar. Però no patiu pas, no cal menjar-s-ho tot el mateix dia, teniu temps fins el 14 de juny. Un cop acabada la campanya, dipositeu la guia segellada i emplenada amb les vostres dades a l'oficina de turisme de Terrassa i creueu els dits.

Pels veterans impacients que ja se us fa la boca aigua:

Què us té preparada aquesta sisena edició? Més de 50 tapes repartides per tota la localitat, perquè aquesta no és una ruta exclusiva del centre, sinó que s'expandeix a les afores i a altres pobles veïns.

Si sou amants del peix, us esperen degustacions com les de Ca la Mari o del Master3, combinant el bacallà i el salmó amb sales marinades i les panses més dolces.

Si us encanta la carn, no us podeu perdre la botifarra negra caramel·litzada de La Torreta, el clàssic del territori del Sa Illa, que mai falla, o la mandonguilla a la catalana del Bizarre.

Tapa del restaurant La Torreta

Tapa de La Torreta

També hi ha varietat pels forofos del menjar yanki i per tots aquells que vulgueu omplir l'estomac. Si amb una o dues tapes voleu quedar tips, aquestes són algunes de les vostres opcions: el Candy Amagat del John's Italian, la croqueta de cua de bou amb muselina de ceps del Zurito o el niu d'aglà de La Vinyeta.

Evidentment, també hi ha cuina per celíacs. Podeu dirigir-vos al Bar Restaurant La Granada o al Tastet. Al primer us serviran una deliciosa galta mechada i un Niu de les fonts al segon: una sorpresa que no podem desvetllar.

I si us quedeu amb gana i us criden els postres llaminers, una de les alternatives pot ser la de La Parada, amb un senyor brownie de bacallà: una explosió de dolç i salat totalment inesperada.

Tapa de La Parada

Aquests són alguns dels exemples del que podreu degustar durant quasi un mes. Si us organitzeu bé, podreu provar i puntuar-les totes. Qui s'apunta al repte?

A

També et pot interessar