Foto: 

Uri Bernad
Interior de la Cava Urpí

La Cava Urpí resorgeix com a sala de concerts

Una nova oferta de música en directe neix al barri de la Creu Alta de Sabadell
Surtdecasa Vallès Occidental
,
13/11/2014
Música
Són varis els llocs, sobretot en ciutats on històricament hi ha hagut força moguda cultural, on antics locals o entitats queden mig abandonades, a vegades per qüestions personals, altres per temes burocràtics. És el cas, per exemple, de la Cava Urpí, antiga sala de convits de l'Hotel Urpí (un edifici mític a la ciutat) que, de fet, als anys seixanta, ja havia estat una sala de concerts. Així doncs, la recuperació d'espais com aquest esdevé un pas endavant per a la música, artistes i melòmans del territori, així com per a la vessant més patrimonial de la ciutat. Fem cultura rememorant i reaprofitant l'entorn.

Per varis motius que se'ns escapen, permisos, llicències i altres enrenous de paperassa resulta que, a dia d'avui, topar amb una bona sola de concerts -adequada per  l'ocasió, equipada com déu mana i formulada, precisament, perquè s'hi gaudeixi de música en directe-, és més difícil que trobar una agulla en un paller. És per això que quan detectam que les coses canvien, almenys una mica, ens agrada conèixer-les de més a prop.

La Cava Urpí té una llarga història a la ciutat de Sabadell: originàriament havia estat una taverna coneguda com a Cal Sacs, després es va reconvertir en menjador amb capacitat per a més de cent persones -de fet, fins ara, l'espai estava funcionant com a menjador privat-, sala de ball als anys seixanta i, una dècada més tard, discoteca, que és tal i com va tancar, bàsicament per raons d'incompatibilitat amb el que aleshores era (i encara és actualment) el negoci principal, l'hoteleria. La sala, però, tot i adaptar-se a les noves demandes culturals i de públic, no ha perdut aquell toc elegant i confortable que ja posseïa anys endarrere i la caracteritzava.


Cava Urpí. Foto: Uri Bernad

Els cosins Josep i Pere Urpí, des de la promotora UiU, que ja fa temps que porta la programació artística d'altres espais com La Faràndula o El Principal, van posar en marxa aquest projecte que dóna resposta a la necessitat que tenia la ciutat d'una sala de petit format, més íntima i més rendible econòmica i artísticament parlant. En general, s'ha apostat per una música en català i per artistes del territori. Properament hi podrem veure en Roc Casagran i en Cesk Freixas, Sara Terraza i Aleix Cansell, Joan Dausà o l'Orquestrina La Vallessana.

De moment, i per l'èxit de la inauguració el passat mes d'octubre, sembla que la cosa funciona. Música en viu, dins d'un espai gairebé paradigmàtic a Sabadell, a prop de casa i per a tots els gustos. No hi ha excuses que valguin...

 

A

També et pot interessar