Activa't
,
2021
Dissabte 27 de novembre, 11h
CCCB
Barcelona

Conversa 'Com evitar les temporalitats del progrés?'

En el marc del cicle 'Converses entre runes', conversa oberta 'Com evitar les temporalitats del progrés?' amb l'investigador i escriptor Pol Guasch i la curadora independent i filòsofa Laura Benítez, on es parlarà sobre com concebre diferents temporalitats –humanes i no humanes–, quins mons es generen amb cada temporalitat i de quina manera les arts de la narrativa ens permeten generar relats de continuïtat

Sinopsi: 

De res serveix quedar-nos atrapats en la idea d'un futur apocalíptic ni tampoc aferrar-nos a un passat nostàlgic al qual ja no és possible retornar: la clau és com estar veritablement presents, fer-nos responsables del nostre temps i contribuïr a la regeneració del món allà on encara és possible.

A pesar que vivim en temps d'extincions i exterminis, continuem aferrant-nos a l'escala humana del temps, amb el progrés com a paràmetre de les nostres vides. Aquest afany per córrer darrere de l'èxit o la salvació sense importar el que deixem enrere, acaba sent una fugida cap endavant que contamina el futur mentre intenta esborrar el passat. "Seguir amb el problema", ens diu Donna Haraway, "requereix aprendre a estar veritablement presents com a bestioles mortals entrellaçades".

Preu: 

 

3€ | Gratuït: Amics del CCCB, persones en situació d'atur, carnet de docent de la Generalitat, persones jubilades amb la Targeta Rosa. 
Comprar entrada aquí (enllaç)

Organitza: 

CCCB - Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Més informació: 

Web CCCB
Facebook CCCB