Activa't
,
2021
Dilluns 31 de maig, 18:30h
CCCB
Barcelona

Debat 'L'ull omnipresent: vigilància digital a Xinjiang'

El Dia Orwell s'endinsarà en el règim de vigilància digital desplegat a la província xinesa de Xinjiang a través del documental 'Undercover: Inside China's Digital Gulag' i el diàleg entre el periodista del 'The New Yorker' Ben Mauk, un dels pocs que ha pogut investigar el que està passant en aquesta regió xinesa; i l'expert en la Xina moderna i contemporània Manel Ollé.

Sinopsi: 

Segons diversos estudis d'organitzacions de defensa dels drets humans, com Amnistia Internacional, es calcula que en els últims anys prop d'un milió de uigurs i altres minories musulmanes han estat internats en camps de reeducació a la regió de Xinjiang. Els experts ho consideren una de les persecucions per raons ètniques i religioses més importants des de la Segona Guerra Mundial, tot i que les xifres són difícils de contrastar a causa del ferm control informatiu del govern xinès i la dificultat per poder parlar directament amb les persones afectades.

A Xinjiang, la població està controlada per una extensa xarxa de vigilància amb càmeres de vídeo, aplicacions mòbils de descàrrega obligatòria i codis QR, així com la presència permanent de militars i policies als carrers.

Què en sabem realment del que està passant a la regió de Xinjiang? Després d'un any de pandèmia en què les tecnologies digitals s'han fet encara més presents a la nostra vida quotidiana, què ens diu l'experiència dels uigurs sobre el paper de la tecnologia en el control social del futur?

Preu: 

3€ | Comprar entrada aquí (enllaç)

Més informació: 

Web CCCB

  • imatge de control 1per1