Arts
,
2021
Del 4 al 14 de novembre
Filmoteca de Catalunya
Barcelona

XV Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya

15a edició de la Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani de Catalunya, amb deu dies de projeccions i activitats que volen contribuir, mitjançant la cultura i l'expressió artística, a canviar la imatge i els estereotips sobre el món àrab i mediterrani. 

En aquesta edició, la Mostra posa el focus en històries de superació, rebel·lió, violències i esperança, amb atenció especial a les mirades feministes en contextos molt complicats.

Sinopsi: 

La XV Mostra es dividirà en tres seccions diferenciades. En perspectiva. Cartografies de la memòria fa una ferma aposta contra l’oblit amb cinc pel·lícules, quatre d’elles signades per dones cineastes, un mèrit majúscul en societats on el pes del patriarcat és, sovint, asfixiant. Mirades d’avui, per la seva banda, selecciona títols que refresquen la nostra percepció o ens mostren realitats invisibilitzades o desconegudes, especialment en d’altres zones mediterrànies. I Els Clàssics reivindica les creacions pioneres i els que van obrir camí, descobrint al públic un cinema clàssic poc explorat. Seran tretze llargmetratges provinents del Marroc, Líban, Tunísia, Aràbia Saudita, Algèria, Egipte o Palestina, en una programació que posa el focus en històries de superació, rebel·lió, violències i esperança, i una cura especial en les mirades feministes en contextos molt complicats. Tanmateix, la cita audiovisual dona veu als anhels, preocupacions, contradiccions i conflictes que travessen els pobles del mediterrani.

Programa: 

Consulta totes les activitats aquí (enllaç PDF)

Preu: 

Entrada individual 4€ | Entrada reduïda 3€ (Compra l'entrada aquí - enllaç)

Organitza: 

ONG Sodepau, Filmoteca de Catalunya i Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya