Arts
,
2022

Exposició 'Prestige: crònica d'una catàstrofe. Vint anys després'

Amb motiu del 20è aniversari de la catàstrofe del petrolier Prestige a la costa de Finisterre, exposició 'Prestige: crònica d'una catàstrofe. Vint anys després', una mostra que aborda l'accident des d'una perspectiva ecologista, valorant l'impacte que va tenir per al mediambient i l'economia de les comunitats pesqueres, i posant èmfasi en la sostenibilitat, les energies renovables i unes pràctiques curoses amb el medi ambient.

Horari: 

De dilluns a diumenge: de 10 a 20h (accés fins a les 19 h)

Sinopsi: 

El 13 de novembre de 2002 el petrolier Prestige navegava a 28 milles de la costa de Finisterre carregat amb 77.000 tones de fueloil dens, sota un temporal amb forts vents, quan un cop de mar va provocar l'obertura d'una bretxa de 15m al costat d'estribord del buc. 

Els dies posteriors, l'esquerda es va fer més gran a causa del temporal, i va provocar l'abocament del fuel al mar i la seva arribada a la costa, en el desastre ecològic més gran succeït a Espanya. Aquells dies l'accident va mobilitzar més de 300.000 persones i es va generar un moviment de voluntariat sense precedents al país.

Preu: 

L'entrada a les exposicions del vestíbul i a l'Espai Mirador és gratuïta.

Organitza: 

Museu Marítim de Barcelona

Més informació: