Activa't
,
2022
Dijous 12 de maig, 18:30h
Sala de la Cúpula del Museu Nacional d'Art de Catalunya
Barcelona

Xerrada 'Museus en perill!'

Xerrada 'Museus en perill!', conferència solidària sobre la salvaguarda del patrimoni artístic dels països en guerra, per recaptar fons per ajudar a les persones refugiades d' Ucraïna. Aquesta activitat es fa a favor de la tasca humanitària d'acollida i integració de la Creu Roja a Catalunya.

Com s'ha convertit el patrimoni cultural i artístic en un ostatge dels enemics enfrontats? Com s'utilitza aquest patrimoni com a arma de càstig o de xantatge? Com el Dret Internacional Humanitari protegeix els béns culturals en un conflicte armat?

Els historiadors Mireia Capdevila i Francesc Vilanova, i l'experta en drets humans i cooperació internacional de la Creu Roja a Catalunya, Alexandra Gabarró, intentaran donar resposta a aquestes preguntes i ens acompanyaran a reflexionar sobre les imatges de la guerra d'Ucraïna, que han tornat a posar sobre la taula dues cares d'una mateixa moneda.

Durant la sessió, conduïda pel museòleg i historiador de l'art Damià Amorós, es podrà escoltar a Victoria Tissot, una de les artistes impulsores del projecte VESNA (Primavera), que acull el Museu Nacional. Aquesta iniciativa és una finestra oberta als artistes que s'han quedat a Ucraïna, amb l'esperança de la pau.

Preu: 

10€ | Aportació destinada a Creu Roja

Inscripcions: 

Cal fer inscripció prèvia aquí (enllaç)

Organitza: 

Amics del Museu Nacional d'Art de Catalunya i Fundació Carles Pi i Sunyer