Arts
,
2024

Exposició 'Subúrbia. La construcció del somni americà'

Qui no ha desitjat mai el somni americà? Una casa gran amb jardí, piscina i un parell de cotxes al garatge. Un lloc tranquil i segur per viure en família, a prop de la natura i amb un veïnat amistós. L'exposició recorre la història cultural d'aquest ideal de vida reproduït fins a la sacietat a la televisió, la publicitat o el cinema i analitza la vigència i els aspectes més controvertits d'aquest model urbanístic.

'Subúrbia. La construcció del somni americà' s'endinsa en l'imaginari de la casa familiar idíl·lica i mostra com s'ha venut i potenciat aquest estil de vida des de la ficció i la indústria de l'entreteniment. L'exposició es remunta als orígens dels barris residencials a principis del segle XIX, explica com es van desenvolupar massivament als anys cinquanta i repassa el context econòmic, polític i social que en va fer possible la imparable expansió arreu dels Estats Units.

L'exposició presenta l'obra de destacats creadors que, des de diversos punts de vista, ajuden a contemplar de manera crítica el famós estil de vida americà: Jessica Chou, Margaret Crawford, Gregory Crewdson, Thomas Doyle, Gerard Freixes, Rodrigo Fresán, Gabriele Galimberti, Ana Galvañ, Weronicka Gesicka, Benjamin Grant, Todd Hido, A.M. Homes, Joel Meyerowitz, Matthias Müller, Blanca Munt, Alberto Ortega, Bill Owens, Sheila Pree Bright, León Siminiani, Amy Stein, Greg Stimac, Angela Strassheim, Deborah Stratman, Ed & Deanna Templeton, Kate Wagner i Christopher Willan.

Horari: 

De dimarts a diumenge i festius: d'11 a 20h
Dilluns no festius: Tancat

Comissariada per: 

Philipp Engel

Preu: 

 

6€ general | 4€ reduït
Comprar entrada aquí (enllaç)

Organitza: 

CCCB

Més informació: 

Web CCCB

Et pot interessar