Fires i festes
,
2024
Del 20 al 24 de març
Rambla de Catalunya i Plaça de la Sagrada Família
Barcelona

Fira de Rams a Barcelona

Com és tradició, uns dies abans de Diumenge de Rams, les fires del ram s'instal·len a la rambla de Catalunya, entre Aragó i Diputació, i a la plaça de la Sagrada Família.

Els i les visitants hi podran trobar palmes i palmons de les mides més diverses, rams de llorer i tota mena d’ornamentació, des dels típics dolços fins a les cintes de colors. Un entorn agradable per passejar i viure de prop aquesta tradició de Setmana Santa que ha esdevingut una cita ineludible per a padrins i padrines.

Les palmes i els palmons són articles d’artesania que segueixen un procés d’elaboració molt especial. Són brots de palmera que han estat tapats perquè el sol no els faci enverdir. Per això són de color groguenc i mantenen una textura prou tendra per a poder ser treballades. Els palmons solen ser brots sencers escollits especialment per la seva esveltesa. En canvi, les palmes són el resultat d’un trenat laboriós de les fulles en què destaca la destresa de l’artesà. En trobareu de molt elaborades amb trenats diferents, flors i filigranes. També són molt apreciades les versions més minúscules pel treball de precisió que requereixen.

Programa: 

Del 20 al 23 de març:
De 9 a 21h | Rambla de Catalunya (entre Aragó i Diputació)

Del 20 al 24 de març:
De 9 a 21h | Plaça de la Sagrada Família

Organitza: 

Ajuntament de Barcelona

  • imatge de control 1per1