AGENDA
Arts
Del 12 de juliol al 23 de setembre
2017
Museu Salvador Vilaseca
  • Reus

Exposició 'Marià Fortuny, gravador'

La Sala Petita del Museu de Reus presenta la seva col·lecció de trenta exemplars d’aiguaforts de Marià Fortuny Marsal, de les 35 planxes conegudes, que en va fer com a gravador, mostrant l’obra més espontània i íntima de l’artista, en què explorà una gran capacitat creativa, allunyada de l’encotillament que el mercat exercia sobre la seva obra pictòrica.

Les temàtiques de la seva obra gràfica, com la major part de la seva obra pictòrica, són l’orientalisme, els retrats o l’anomenat gènere de casaques, treballats però, des d’una vessant més creativa i amb una major llibertat a l’hora d’expressar-se, en comparació a la seva obra pictòrica de temàtica més comercial, encasellada o dirigida a una classe social molt adinerada. Són obres de l’etapa de maduresa creativa de l’artista, a la qual va arribar a partir de la dècada de 1860.

La mostra acull títols com ‘Arab vetllant el cos del seu amic’, ‘Família Marroquina’, ‘Els guardians de la Qasba de Tetuan’, ‘Serenade’, ‘Idil·li, Anacoreta’, ‘Tànger’, ‘La tiradora de cartes’ i ‘Dos cardenals’, entre d’altres.

Més informació: 

Marià Fortuny, gravador - exposició 2017

Et pot interessar

Leandre
Del 4 de novembre al 28 de gener
Lleida
Divendre 24 de novembre, 19h
Sant Pere de Riudebitlles
Desenterrant el Pla de l'Estany
Del 30 de setembre al 7 de gener
Banyoles
Moros i cristians
Del 7 de novembre al 2 de desembre
Lleida
Centelles
Del 2 de novembre al 21 de gener
Lleida
La verema dels 80. Una emigració civilitzada
Del 7 d'octubre al 26 de novembre
Palafrugell
Mamapop
Dissabte 25 de novembre, 19h
Lleida
Exposició Obituario - Tortosa 2017
Del 18 de novembre al 10 de desembre
Tortosa