Activa't
,
2024
Dies 4 i 5 de maig
La Porta del Congost
Ulldemolins

Jornades de Pedra Seca a La Porta del Congost

3a edició de les Jornades de Pedra Seca a La Porta del Congost, una oportunitat per conèixer de prop els secrets d'aquesta tècnica constructiva ancestral del món agrari del mediterrani. 

En aquesta ocasió es posarà en pràctica recuperant un dels marges de pedra seca de l'entorn de l'ermita de Sant Antoni, recorrent algunes de les construccions més emblemàtiques d'aquestes contrades i fent especial èmfasi en la biodiversitat, la fauna i la flora que s'hi amaga.

Catalunya, com bona part de la conca mediterrània, gaudeix de paisatges de pedra seca que han guanyat reconeixement social darrerament pels seus valors culturals, històrics, paisatgístics o arquitectònics. Aquests paisatges destacarien així mateix pel seu valor per a la biodiversitat, ja que davant d'un clima més càlid i amb major risc d'incendis, les estructures de pedra seca poden ser claus com a refugis de biodiversitat.

Programa: 

Consulta'l aquí (enllaç)

Preu: 

Gratuït (excepte els àpats)

Inscripcions: 

Cal fer inscripció prèvia aquí (enllaç)

Organitza: 

 

La Somereta SCCL, Relleu i Entorn, Grup de recerca de Biologia Animal de la UdG, Associació per la Pedra Seca i l'Arquitectura Tradicional, Ajuntament d'Ulldemolins i Parc Natural de la Serra de Montsant

Més informació: 

  • imatge de control 1per1