AGENDA
Llibres
Divendres 24 de març, 19h
2017
Biblioteca Mestra Maria Antònia
  • Torredembarra

Presentació 'Babilònia de Torredembarra'

Presentació del llibre 'Babilònia de Torredembarra. Evolució d’una propietat des del segle XVI. Genealogia dels seus propietaris i darrers arrendataris', de Josep Sugrañes Blanch i Jordi Guasch Gómez. Josep Sánchez Cervelló, professor d’Història Contemporània i degà de la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili, presentarà l’obra de la qual n’ha dirigit la publicació.
 
Aquest llibre és la culminació d’un projecte que va néixer de la mà de Josep Sugrañes i que es va veure impulsat l’any 2010 quan va guanyar la VIII Beca de Recerca Històrica de Torredembarra Manuel Crehuet que convoca la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra. Malauradament, Sugrañes va morir l’any 2012 i no va poder acabar l’obra en la qual portava anys treballant. En el seu lloc, va finalitzar aquesta tasca Jordi Guasch, editor del 'Mònic de la Torre', que ha publicat més d’una cinquantena de treballs sobre la història de Torredembarra.
 
El llibre 'Babilònia de Torredembarra' narra la història de la propietat que actualment conforma la urbanització de Babilònia, analitzant la seva evolució en aspectes geogràfics, socials i de propietat. Són moltes les incògnites que envolten aquest espai de la Torre, que per molts vilatans no és més que un barri amb un nom singular.
 

Et pot interessar

Dissabte 17 de setembre, d'11 a 17h
Torrelavit
Café Bunker
Dissabte d'agost, 20h
Golmés
AMOR
Dissabte 19 d'agost, 22h
Les Borges Blanques
Castell de Florejacs
Dissabte 19 d'agost, 20h
Torrefeta i Florejacs
XIII Jornada gastronòmica de la baldana d'arròs - Camarles 2017
Dissabte 26 d'agost, 19:30h
Camarles
Lokito Lopongo
Divendres 25 d'agost
Juneda
Una història de pel·lícula 2017
Divendres 25 d'agost, 20.30h
Lloret de Mar
El silenci de Vallbona
Dissabte 19 d'agost, 19h
Vallbona de les Monges