AGENDA
Llibres
Divendres 24 de març, 19h
2017
Biblioteca Mestra Maria Antònia
  • Torredembarra

Presentació 'Babilònia de Torredembarra'

Presentació del llibre 'Babilònia de Torredembarra. Evolució d’una propietat des del segle XVI. Genealogia dels seus propietaris i darrers arrendataris', de Josep Sugrañes Blanch i Jordi Guasch Gómez. Josep Sánchez Cervelló, professor d’Història Contemporània i degà de la Facultat de Lletres de la Universitat Rovira i Virgili, presentarà l’obra de la qual n’ha dirigit la publicació.
 
Aquest llibre és la culminació d’un projecte que va néixer de la mà de Josep Sugrañes i que es va veure impulsat l’any 2010 quan va guanyar la VIII Beca de Recerca Històrica de Torredembarra Manuel Crehuet que convoca la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Torredembarra. Malauradament, Sugrañes va morir l’any 2012 i no va poder acabar l’obra en la qual portava anys treballant. En el seu lloc, va finalitzar aquesta tasca Jordi Guasch, editor del 'Mònic de la Torre', que ha publicat més d’una cinquantena de treballs sobre la història de Torredembarra.
 
El llibre 'Babilònia de Torredembarra' narra la història de la propietat que actualment conforma la urbanització de Babilònia, analitzant la seva evolució en aspectes geogràfics, socials i de propietat. Són moltes les incògnites que envolten aquest espai de la Torre, que per molts vilatans no és més que un barri amb un nom singular.
 

Et pot interessar

Una història de pel·lícula 2017
Divendres 7 de juliol, 20.30h
Lloret de Mar
Open Arms Festival - El Perelló 2017
Dissabte 1 de juliol
El Perelló
Espectacle 'El Mag d'Oz' - Escola d'Arts Escèniques Cecília Aymí
Dies 15 i 16 de juliol
Tortosa
Del 28 de juny al 2 de juliol
Calafell
Pit i amunt
Dissabte 1 de juliol, 13h
Igualada
Posicionament SEO
Dijous 29 de juny, de 16 a 20h
Alcanar
Cultura popular
Del 28 de juny al 15 de juliol
Mollerussa
Sorprèn, però és ciència!
Dijous 6 de juliol, 19h
Lleida