Entorn
,
2020
Dissabte 8 de febrer, 11h
Museu Memorial de l'Exili
La Jonquera i La Vajol

Dia Nacional de l'Exili i la Deportació

Ei! Aquest esdeveniment ja ha passat. Et proposem:

Redescobreix el Gironès, 2024

Foto: 

Cedida
Llagostera, Cervià de Ter, Sant Julià de Ramis, Llambilles, Sarrià de Ter, Sant Martí Vell, Bordils, Flaçà, Madremanya, Cassà de la Selva

Redescobreix el Gironès

Del 17 de febrer al 4 de maig

XII Pujada a Sant Pere de Rodes

Foto: 

Cedida
El Port de la Selva, Palau-saverdera, La Selva de Mar, Cadaqués, Vilajuïga, Llançà, Roses, Pau

XII Pujada a Sant Pere de Rodes

Diumenge 5 de maig

Amb motiu del Dia Nacional de l'Exili i la Deportació, instituït el 5 de febrer com a data commemorativa de l'exili republicà per la Generalitat de Catalunya el 2017, tindran lloc el matí del dia 8 de febrer al MUME de la Jonquera i al Coll de Lli de  La Vajol diversos actes en record de l'exili republicà de 1939. Al MUME s'inaugurarà l'exposició "Art i exili. Artistes de l'exili català de 1939", sobre els llegats Fàbrega i Narro del Museu de l'Empordà i del MUME. A La Vajol es farà una marxa commemorativa fins el Coll de Lli, lloc de pas de les autoritats republicanes el dia 5 de febrer de 1939.
 

Programa: 

11:00h, Inici de la pujada al Coll de Lli des del camí de La Vajol al Santuari de les Salines (GI-505).

11:30h, Presentació de l'acte a càrrec del periodista i escriptor Martí Gironell i lectura de textos de Carles Pi i Sunyer i Pere Bosch-Gimpera i audició musical a càrrec d'Anna Ros (violoncel) i Mercè Miró (flauta travessera) amb la presència de la Consellera de Justícia Ester Capella.

13:00h, Inauguració de l'exposició "Art i exili. Artistes catalans de l'exili del 1939", una exposició conjunta amb doble seu, amb el Museu de l'Empordà de Figueres. Parlaments institucionals (Alfons Quera, Alfons Martínez, Sònia Martínez i Ester Capella).

13:30h, Visita guiada a l'exposició a càrrec del comissari de la mostra, Enric Pujol.

14:30h, Dinar.

Més informació: