Foto: 

Alba Danés

Córrer i orientar-se pel Cap de Creus

Corredors i aventurers tenen una cita el 7 de novembre a la III Rogaine de Cap de Creus
Adrià Cortadellas
,
27/10/2015
Entorn
La rogaine és un esport d’orientació que es realitza camp a través. Els participants han de desplaçar-se a peu amb l’objectiu d’aconseguir, en un període concret de temps, la màxima puntuació possible. Els punts s’obtenen passant per uns controls ubicats al terreny de competició i marcats en un mapa que serveix de referència per a trobar-los. Si sou intrèpids aventurers (i bons esportistes), el pròxim dissabte 7 de novembre no us podeu perdre la III Rogaine de Cap del Creus.
Els participants podran escollir entre 3 curses de diferent nivell de dificultat i durada

L’associació Aligots, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Port de la Selva i el Parc Natural del Cap de Creus, preparen pel pròxim dissabte 7 de novembre, una cursa rogaine de fins a 12 hores amb un total de 67 possibles controls. Sens cap mena de dubte, tots els participants d’aquesta 3a edició de la carrera s’endinsaran descobriran un entorn ben privilegiat: el Cap de Creus. Entre la terra i el mar, el Parc Natural del Cap de Creus, a la part més oriental de la península Ibèrica, ofereix una diversitat paisatgística de bellesa incomparable: un teló de fons ideal per practicar-hi una rogaine.

Per aquesta edició de l’any 2015, els cartògrafs Marian Cotirta, Ionut Zinca i Andreea Zinca han cartografiat el mapa de la competició, creant una ruta que es troba a l’alçada de l’esdeveniment, amb diversos opcions de nivells de dificultat. Així, els participants podran escollir entre 3 curses: una de 4 hores, una de 8, o bé la del nivell més expert, de 12 hores! Carreres per a tots els gustos, cada una amb el seu programa propi.

  • imatge de control 1per1

Una de les particularitats de la pràctica de la rogaine és que els organitzadors de la competició subministren un mapa als participants. Cada membre de l’equip disposa d’un mapa elaborat específicament per a la prova, on hi ha representat el terreny de competició i on s’hi reparteixen els controls valorats en funció de la dificultat física i/o tècnica per accedir-hi. El mapa s’entrega als equips de 15 minuts a 2 hores abans de la sortida, depenent de la durada de la cursa. En aquest temps, els participants han de definir l’estratègia i l’elecció de l’itinerari per tal de recollir el màxim número de punts en el temps establert. A la rogaina, els participants poden adaptar la dificultat de la ruta a la seva edat, condicions físiques o habilitats tècniques. Pura estratègia.

Des de l’organització insisteixen que el fet de no conèixer el funcionament d’aquest esport no serà excusa per no participar-hi. I és que, el mateix dia de la cursa, abans de donar-se la sortida, els organitzadors oferiran una breu explicació de les nocions bàsiques d’aquest esport. A més a més, des de l’organització també es proposen allotjaments on quedar-se a dormir, tant la nit prèvia, per evitar possibles problemes de darrera hora, com la nit posterior, per tal de poder aprofitar el diumenge descansant com Déu mana i gaudint de l’entorn.

 

 

  • imatge de control 1per1
A

També et pot interessar