Foto: 

Cedida
Adrià Puntí serà un dels caps de cartell de la propera edició de l'Embassa't

Adrià Puntí i Joan Miquel Oliver entre els nous noms de l'Embassa't 2015

El festival que se celebrarà de l'11 al 13 de juny a Sabadell segueix desgranant el seu cartell
Anna Brullet
,
09/04/2015
Música
Diuen que són petits però valents. De la segona part no en dubtem, però tot i ser un festival de petit format en l'entorn tan acollidor dels jardins de l'Espai Cultura i les magnífiques vistes de la terrassa del Museu del Gas, el festival es fa gran. Amb la que se celebrarà de l'11 al 13 de juny ja sumaran sis edicions i fins ara hi han passat 123 artistes, 7.800 assistents i s'hi han sentit 600 hores de música.

Des de fa sis anys Sabadell Sona, l'entitat que hi ha darrera del Festival Independent del Vallès fa passos endavant per fer-se un lloc dins l'atapeït panorama de festivals del nostre país amb la filosofia de donar veu als grups emergents. Ara bé, a l'Embassa't sempre hi ha hagut lloc pels grups que ja fa temps que tenen un espai al nostre panorama musical i aquest és el cas d'alguns dels nous confirmats. Destaca Adrià Puntí, històric de la música independent a casa nostra, líder dels Umpa-pah durant molts anys i que ara ha tornat a pujar als escenaris en solitari. Després de deu anys de silenci el 2013 va presentar “Incompletament Puntí” i aquest 2015 llançarà “Benvinguts al desastre”. També hi serà Joan Miquel Oliver, el compositor, guitarrista i lletrista, d'Antònia Font presentarà el seu nou treball en solitari 'Pegasus' que sortirà el proper 14 d'abril i que ja ha avançat el tema 'Flor de Cactus'.

Hi serà també Pau Vallvé que ja fa mesos que passeja pels escenaris el seu últim treball “Pels dies bons”. Ferran Palau, membre d'Anímic, que presentarà el seu segon disc en solitari “La Santa Ferida” que només un mes després d'haver aparegut ja recull bones crítiques i apunta a ser una de les propostes interessants d'aquest any.

Hi seran també projectes amb menys anys d'història al darrera però que ja podeu anar apuntant perquè en sentireu a parlar. És el cas de El Último Vecino, el projecte de tecno-pop de Gerard Alegre Dòria que té un directe que no us deixarà indiferents. També hi serà el pop psicodèlic The Zephyr Bones que van presentar el seu primer treball “Wishes/Fishes” el 2014. I hi tindrà un lloc també, com és habitual, la música feta al Vallés. Hi podreu sentir els Opatov, de Cerdanyola, amb la seva proposta de garage psicodèlic i els terrassencs Pantaleó, finalistes del Sona 9, amb el seu pop d'autor. I, com també és costum de l'Embassa't l'electrònica tindrà un lloc destacat, des de fa un parell d'edicions té fins i tot un escenari propi. I en aquesta tongada han anunciat dos noms: Pau Roca i Olde Gods, projecte del que forma part Guillamino i on aquest polifacètic músic treu la seva vessant més electrònica.

Aquests noms se sumen a Vallès, Is Tropical, Ocellot i Núria Graham que ja s'havien anunciat.

Vermuts per anar fent boca

Si amb l'arribada del bon temps ja teniu ganes de festivals i creieu que no podreu esperar fins al juny no patiu. Durant aquest mes d'abril l'Embassa't i la Fundació Gas Natural han organitzat uns vermuts musicals els diumenges d'abril per anar fent boca. L'objectiu d'aquests vermuts és donar a conèixer veus femenines i emergents del panorama musical català. Per això el format serà un doble concert amb dos projectes musicals femenins que anirà acompanyat de la conversa amb un periodista cultural.

En el primer hi podreu sentir la cantant i pianista sabadellenca Lu Rois i Judit Nedermann acompanyades de Pere Mas periodista del programa Divendres de TV3. El segon diumenge hi podreu sentir Núria Graham i Nuu acompanyats de Bruno Sokolowicz, fundador d'Scanner FM i expresentador d'Sputnik. I la tercera entrega arribarà amb Wind Atlas i Rombo acompanyats de Júlia Bertran, periodista de l'Ànima del Canal 33.

 

Més informació: 

Preu anticipat: Abonaments 30€ Entrada 20€

Preu a taquilla: Abonament 40€ Enrada 30€

Venta d'entrades

A