Foto: 

Cedida

Esmolat Rock, decibels i molt més a Matadepera

La segona edició del festival aposta pels grups vallesans
Anna Brullet
,
21/05/2015
Música
Al pot petit hi ha la bona confitura, diu la dita. I segurament hi estarien d'acord els organitzadors de l'Esmolat Rock de Matadepera que es defineix com a Petit Festival Natural. I és que per segon any consecutiu se celebra en un racó al mig del bosc d'aquest poble vallesà un festival petit, amb grups que comencen però disposat a fer molt soroll.

L'associació JAM (Joves Agrupats de la Muntanyeta) ja va decidir l'any passat omplir de música tot un dissabte el parc de Pere Ventrua i aquest any hi tornen. L'esperit és el mateix, fer sonar aquells grups que a hores d'ara no són gaire coneguts i alguns que comencen a despuntar. “La gràcia d'un festival és que, si tu hi vas a veure un grup que coneixes, et quedes a escoltar als altres grups que també hi toquen. És un lloc perfecte per descobrir grups que no aniries a veure expressament perquè no els coneixes”, explica l'Alfons Ferran, un dels responsables d'aquesta selecció. I un canvi en el cartell d'aquest any és que han apostat per la música quilòmetre 0. Molts dels grups que hi toquen són del Vallès Occidental: Caseta, de Matadepera, Les Dents Afilades, a cavall entre Matadepera i Terrassa, K-Soviet de Terrassa, El Tercer Semestre i Salvaje Montoya, de Sabadell. I els que venen de més lluny són The Saurs que tenen un peu a L'Hospitalet i l'altre a Cerdanyola i Vàlius que venen de Barcelona.

Un altre (petit) canvi és en la contundència del cartell. Diem petit perquè no us espereu que tot sigui música amable i amb pocs decibels, la cosa va de Rock i el nom no enganya. “Tenim un peu a la contracultura i, és clar, hi ha propostes una mica controvertides”, diu Alfons Ferran recordant actuacions de l'edició anterior com ara la de Roger Pelàez Canta Sau. Aquest any la cosa començarà suau amb el pop-folk de Caseta per pair el dinar, però de seguida el hardcore de K-Soviet s'encarregarà de fer pujar els decibels. Amb l'ambient ja escalfat arribaran dos dels grups que ja comencen a sonar dins el panorama més undergound el punk estripat i festiu de Vàlius, que arriba amb “Fam” (Indian Runners), el seu segon disc, sota el braç, i els garageros The Saurs que, després d'autoeditar-se el primer EP ja han guanyat el concurs de bandes Bala Perduda de l'Apolo i han firmat per El Segell del Primavera. Si encara no els coneixeu pareu atenció perquè just ara comencen a enlairar-se. I, per la recta final, més traca vallesana. Per començar Les Dents Afilades, part de l'organització del festival, que no us deixarà indiferents. Un estil molt personal que ells anomenen “Tòxic rock de bodega” i que és rock, barrejat amb rockabilly i moltes altres coses però sempre amb un referent al cap: Tomeu Penya. I després un altre dels plats forts, Salvaje Montoya. El grup liderat per Valentino Montoya i amb Miguel Àngel Blanca (Manos de Topo), entre altres, presenta el seu prime disc “Boda rumana” on són capaços e barrejar rock, cumbia, garage, punk i surf. I tancaran els concerts els també sabadellencs El tercer semestre amb una dosi de rock progressiu instrumental. I aquí s'acaben els concerts però no la festa que seguirà a Kräsna, la sala que fa poc han obert a Sabadell. Podeu comprar tiquets per un autocar que us hi durà i us tornarà a Matadepera.

Si aquesta opció tan noctàmbula, però, no us interessa, al matí també trobareu activitats. “Volem arribar al màxim de públic. És un festival pensat perquè el gaudeixi la gent del poble”, explica Alfons Ferran. És per això que tot plegat començarà a les 11 del matí amb una sessió de música pels més petits. “No serà música pensada expressament per nens, tipus Xesco Boix. Alguns dels músics dels grups que tocaran i altra gent faran cançons que puguin agradar a pares i nens”, explica l'Alfons. I després una dosi de swing i una classe per tots aquells que us hi vulgueu iniciar a càrrec de Swing Troopers. I, després de la classe podreu seguir ballant al ritme de la gent de Soul Vespa. I mentrestant xafardejar per les paradetes de luthiers i llibres artesans entre altres.

L'Esmolat Rock, doncs, arriba a la segona edició creixent en activitats i gent implicada. “L'any passat no sabíem com es feia res, tot ens venia de nou. Aquest any ho tenim tot més per la mà i anem més tranquils”, explica l'Alfons. Que també diu que, si tot va bé, tenen corda per estona, no només amb el festival sinó organitzant altres tipus d'activitats per omplir Matadepera de música.

 

Més informació: 

Més informació a la seva pàgina de Facebook

A

També et pot interessar