Arts
,
2018
Dijous 26 de juliol, 19h
Centre de Lectura
Reus

Documental 'Avi, et trauré d'aquí'

Projecció del documental ‘Avi, et trauré d’aquí’ dels periodistes de TV3 Montse Armengou i Ricard Belis, que narra com el protagonista Joan Pinyol lluita per treure les restes del seu avi del costat de la tomba del Valle de los Caídos per tal d’enterrar-lo amb dignitat.

L'acte comptarà amb la participació de Robert Casas Roigé, professor d'estudis ibèrics a Hood College (Maryland, EUA), que va fer la seva tesi sobre documentals que revelen latències del franquisme en la democràcia actual. Després de la projecció, s'encetarà una taula rodona amb Joan Pinyol, escriptor i protagonista del documental.

Sinopsi: 

Després de la inauguració del Valle de los Caídos l’any 1958, les autoritats franquistes van emprendre el saqueig indiscriminat de milers de tombes d’arreu de l’Estat espanyol, amb l’objectiu d’omplir d’ossos les criptes del mausoleu del dictador. Aquesta profanació, perpetrada amb nocturnitat i traïdoria, converteix el mausoleu de Franco en la fossa comuna més gran de l’estat. Enmig del debat sobre l’exhumació de Franco i sobre la problemàtica de l’existència d’un monument feixista en l’Europa del segle XXI, cal recordar que el Valle amaga rere els seus murs les restes de desenes de milers de persones pendents d’identificació, exhumació i retorn a les seves famílies.

Preu: 

Gratuït

Organitza: 

Centre de lectura de Reus

Més informació: 

  • imatge de control 1per1