Espectacles
,
2021
Dissabte 18 de desembre, 19h
Claustre del Seminari Conciliar
Tarragona

Conferència performada 'Mil Sibil·les'

Conferència performada 'Mil Sibil·les' a càrrec de la cantant Maria Arnal, el poeta Eduard Escoffet, l'investigador cultural José Luis de Vicente (Sónar +D) i la soprano convidada, Mariona Sagarra, un espectacle entre la poesia i el cant, que aprofundeix en els orígens i les transformacions del mite al llarg dels últims 2.500 anys.

'Mil Sibil·les' passa revista a la tradició des d'una perspectiva crítica i contemporània.

Sinopsi: 

El mite de les endevinadores de l'Antiguitat ha sobreviscut a segles de canvis, modes i tabús. La tradició del Cant de la Sibil·la -un personatge a qui l'Església va adoptar com a profeta però al segle XVI va voler esborrar-, s'ha recuperat els últims anys amb orgull i s'interpreta en diferents convocatòries abans de Nadal. La tradició ha recuperat esplendor i des del 2010 gaudeix del reconeixement de la Unesco com patrimoni immaterial de la Humanitat. Però, quin sentit té en l'era dels superordinadors, la hiperconnexió i el canvi climàtic?

L'espectacle busca respostes en les creences i en l'esperança de la Humanitat. Arnal, de Vicente i Escoffet trenen imatges, veus, cants i textos per aprofundir en el context d'una tradició que evoluciona, que adopta nous matisos i interpretacions, i que es planteja com un llegat entre generacions.

Preu: 

Entrada gratuïta, amb aforament limitat.

Inscripcions: 

Cal fer reserva prèvia al correu hola@medol.cat

Organitza: 

Mèdol – Centre d’Arts Contemporànies de Tarragona

  • imatge de control 1per1